
{"id":25288,"date":"2021-04-30T11:56:20","date_gmt":"2021-04-30T09:56:20","guid":{"rendered":"https:\/\/www.youwish.nl\/shop\/sin%20categor\u00eda\/aceite-esencial-de-calendula\/"},"modified":"2026-11-03T16:51:30","modified_gmt":"2026-11-03T15:51:30","slug":"aceite-esencial-de-calendula","status":"publish","type":"product","link":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/comprar\/hacer-jabon\/jabon-de-proceso-en-frio\/aceites-y-mantequillas\/aceite-esencial-de-calendula\/","title":{"rendered":"Aceite esencial de cal\u00e9ndula"},"content":{"rendered":"<p>Calendula is een eenjarige bloem afkomstig uit de noordelijke mediterrane landen. De naam verwijst naar de neiging om te bloeien met de kalender, meestal een keer per maand of bij elke nieuwe maan. De term &#8216;goudsbloem&#8217; verwijst naar de Maagd Maria, en de bloemen worden gebruikt om haar te eren tijdens katholieke evenementen. De Egyptenaren beschouwden ze als verjongende eigenschappen. In de hindoe-wereld werden de bloemen gebruikt om beelden van goden in hun tempels te versieren, evenals een kleurstof in voedsel, stoffen en cosmetica , en van bijzonder belang, in de 18e en 19e eeuw werd calendula gebruikt om kaas te kleuren.<\/p>\n<p>Calendula wordt van oudsher als voedsel gebruikt en geeft smaak aan granen, rijst en soepen. De bloembladen kunnen vanwege hun schitterende kleur aan salades worden toegevoegd. Nog maar 70 jaar geleden gebruikten Amerikaanse artsen calendula voor de behandeling van amenorroe, conjunctivitis, koorts, snijwonden, schaafwonden, blauwe plekken en brandwonden, evenals kleine huidinfecties.<\/p>\n<h2><strong> Hoe Calendula olie te gebruiken <\/strong><\/h2>\n<p>Je kunt Calendula Olie gebruiken voor:<\/p>\n<ul>\n<li>Zelfgemaakte zeep<\/li>\n<li>Zelfgemaakte kaarsen<\/li>\n<li>Zelfgemaakte lotion<\/li>\n<li>Zelfgemaakte lotionrepen<\/li>\n<li>Genezende zalf<\/li>\n<li>In recepten voor babyverzorging zoals luiercr\u00e8me en babypoeder<\/li>\n<li>Zelfs in recepten voor natuurlijke haarverf!<\/li>\n<\/ul>\n<p><strong> Ingredi\u00ebnten: <\/strong> 100% pure Calendula geinfuseerd in koudgeperste organische zonnebloem olie<\/p>\n<p><strong>Geur: <\/strong> geurloos<\/p>\n<p><strong> Aanwijzingen: <\/strong> neem een \u200b\u200bpaar druppels olie, wrijf het op de handpalm en breng het aan op haar of huid. Trekt snel in zonder een olieachtig of vettig gevoel achter te laten.<\/p>\n<p>&nbsp;<\/p>\n<h3>Veel gestelde vragen over Calendula olie<\/h3>\n\n<div class=\"wp-block-faq-block-for-gutenberg-faq\">\r\n<div class=\"question\">\r\n<h4>Wat is de INCI van Calendula olie?<\/h4>\r\n<\/div>\r\n<div class=\"answer\">De INCI van Calendula olie is INCI: Calendula officinalis<\/div>\r\n<\/div>\r\n<p>&nbsp;<\/p>\r\n\n<figure class=\"wp-block-table\">&#13;\n<table>&#13;\n<thead>&#13;\n<tr>&#13;\n<th>Eigenschap<\/th>&#13;\n<th>Waarde<\/th>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<\/thead>&#13;\n<tbody>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Wat is het?<\/td>&#13;\n<td>Calendula olie<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Gebruikspercentage in zeep<\/td>&#13;\n<td>2-5%<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Gebruikspercentage in huidverzorging<\/td>&#13;\n<td>1-10%<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Gebruikspercentage in haarverzorging<\/td>&#13;\n<td>1-5%<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Bekende producten waarin het wordt gebruikt<\/td>&#13;\n<td>Cr\u00e8mes, lotions, zepen<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Voordelen in formuleringen<\/td>&#13;\n<td>Kalmerend, hydraterend, verzachtend<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Hoeveelheid vrije radicalen<\/td>&#13;\n<td>Laag<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Hoeveelheid antioxidanten<\/td>&#13;\n<td>Hoog<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Hoeveelheid ontstekingsremmers<\/td>&#13;\n<td>Hoog<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Hoeveelheid vetzuren<\/td>&#13;\n<td>Rijk aan oliezuur, linolzuur<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>INCI<\/td>&#13;\n<td>Calendula Officinalis Flower Extract<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Verzeepwaarde (NaOH)<\/td>&#13;\n<td>170-200 mg KOH\/g<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Verzeepwaarde (KOH)<\/td>&#13;\n<td>170-200 mg KOH\/g<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>CAS<\/td>&#13;\n<td>84776-23-8<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>EINCS-nummer<\/td>&#13;\n<td>283-949-5<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Douanetarief HS-code<\/td>&#13;\n<td>1515.90.99<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Oogstmethode<\/td>&#13;\n<td>Bloemblaadjes worden met de hand geplukt<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Productiemethode<\/td>&#13;\n<td>Extractie met plantaardige oli\u00ebn<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Productieproces<\/td>&#13;\n<td>Calendulabloemen worden ge\u00ebxtraheerd<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Kleur<\/td>&#13;\n<td>Oranje tot geel<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Viscositeit<\/td>&#13;\n<td>Gemiddeld<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Herkomst<\/td>&#13;\n<td>Afkomstig van de Calendula-bloem<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Geur<\/td>&#13;\n<td>Lichte, bloemige geur<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Absorptiesnelheid<\/td>&#13;\n<td>Wordt snel geabsorbeerd<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Geschat smeltpunt<\/td>&#13;\n<td>Ongeveer 35-45\u00b0C<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Vergelijkbare oli\u00ebn<\/td>&#13;\n<td><a href=\"https:\/\/www.youwish.nl\/shop\/zeep-maken\/cold-process-zeep\/olieen-boters\/teunisbloemolie-geraffineerd\/\">Teunisbloemolie<\/a>, <a href=\"https:\/\/www.youwish.nl\/shop\/zeep-maken\/cold-process-zeep\/olieen-boters\/rozenbottel-olie-koudgeperst\/\">rozenbottelolie<\/a><\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<tr>&#13;\n<td>Opslag en houdbaarheid<\/td>&#13;\n<td>Bewaar op een koele, donkere plaats; houdbaarheid van 1-2 jaar<\/td>&#13;\n<\/tr>&#13;\n<\/tbody>&#13;\n<\/table>&#13;\n<\/figure>\n\n\n<p class=\"wp-block-paragraph\"><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"<p>Calendula is een eenjarige bloem afkomstig uit de noordelijke mediterrane landen. De naam verwijst naar de neiging om te bloeien met de kalender, meestal een keer per maand of bij elke nieuwe maan. De term &#8216;goudsbloem&#8217; verwijst naar de Maagd Maria, en de bloemen worden gebruikt om haar te eren tijdens katholieke evenementen. De Egyptenaren [&hellip;]<\/p>\n","protected":false},"featured_media":228681,"comment_status":"open","ping_status":"closed","template":"","meta":{"_acf_changed":false},"product_brand":[],"product_cat":[1494,1493,1454,2227,2218,2789,3723,3760,3724,3761,2790,2767],"product_tag":[1612],"class_list":["post-25288","product","type-product","status-publish","has-post-thumbnail","product_cat-hacer-jabon","product_cat-jabon-de-proceso-en-frio","product_cat-aceites-y-mantequillas","product_cat-hacer-efervescencia-en-el-bano","product_cat-aceites-y-mantequillas-es","product_cat-productos-cosmeticos","product_cat-hacer-locion","product_cat-aceites-y-mantequillas-es-3","product_cat-hacer-rimel","product_cat-aceites-y-mantequillas-es-4","product_cat-cuidado-de-los-labios","product_cat-aceites-y-mantequillas-es-2","product_tag-naranja-es","pa_inhoud-1-l-es","pa_inhoud-100-ml-es","pa_inhoud-25-l-es","pa_inhoud-250-ml-es","pa_inhoud-5-l-es","pa_inhoud-500-ml-es","first","outofstock","taxable","shipping-taxable","purchasable","product-type-variable","has-default-attributes"],"bundled_by":[],"bundle_stock_status":"outofstock","bundle_stock_quantity":-2,"bundle_virtual":false,"bundle_layout":"","bundle_add_to_cart_form_location":"","bundle_editable_in_cart":false,"bundle_sold_individually_context":"","bundle_item_grouping":"","bundle_min_size":"","bundle_max_size":"","bundle_price":[],"bundled_items":[],"bundle_sell_ids":[],"exclude_global_add_ons":[],"addons":[],"acf":{"schema_OpeningHoursSpecification_repeater":null,"schema_SpecialDays_repeater":null},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/product\/25288","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/product"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/types\/product"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=25288"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/product\/25288\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":396491,"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/product\/25288\/revisions\/396491"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/media\/228681"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=25288"}],"wp:term":[{"taxonomy":"product_brand","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/product_brand?post=25288"},{"taxonomy":"product_cat","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/product_cat?post=25288"},{"taxonomy":"product_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.youwish.nl\/es\/wp-json\/wp\/v2\/product_tag?post=25288"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}