Burro di karitè - raffinato
Burro di karitè – raffinato
7.49269.95 IVA incl. Select options
In offerta!

Burro di karitè – raffinato

7.49269.95 IVA incl.

-32%
Burro di karitè - raffinato – Peso: 500 gr
9.45 7.49 IVA incl.

Disponibile

Burro di karitè - raffinato – Peso: 1 kg
16.95 11.50 IVA incl.

Disponibile

Burro di karitè - raffinato – Peso: 5 kg
59.95 57.50 IVA incl.

Disponibile

Burro di karitè - raffinato – Peso: 25 kg
269.95 IVA incl.

Disponibile

Svuota
Share:

Onze Shea Butter wordt verkregen door koude persing van de zaden van de kariteboom (en vervolgens verfijnd). Onze sheaboter is een romige witte vaste stof die ultraverfijnd is en een neutrale geur heeft. Er zijn geen chemicaliën gebruikt om onze shea boter te verwerken.

Onze Shea Butter smelt zodra het in contact komt met de huid waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik in lip balsem en in lotions.

Wat is Shea Butter?

Shea Butter is vet dat wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom. Het is vast bij warme temperaturen en heeft een gebroken witte of ivoorkleurige kleur. Karitébomen komen oorspronkelijk uit West-Afrika, en de meeste karitéboter komt nog steeds uit die regio.

Shea Butter wordt al eeuwenlang gebruikt als cosmetisch ingrediënt. De hoge concentratie vitaminen en vetzuren – in combinatie met de gemakkelijk smeerbare consistentie – maken het een geweldig product om je huid glad te maken, te verzachten en te conditioneren.

Shea Butter is veilig voor alle huidtypes

Shea Butter is technisch gezien een product van noten. Maar in tegenstelling tot de meeste notenproducten bevat het weinig proteïnen die allergieën kunnen veroorzaken. Er is zelfs geen medische literatuur die een allergie voor lokale Shea Butter aantoont. Sheaboter bevat geen chemische irriterende stoffen die de huid uitdrogen, en verstopt de poriën niet. Het is geschikt voor bijna elk huidtype.

Shea Butter is vochtinbrengend

Shea Butter wordt meestal gebruikt vanwege de hydraterende effecten. Deze voordelen zijn verbonden met het vetzuurgehalte van shea, waaronder linolzuur, oliezuur, stearinezuur en palmitinezuur. Wanneer je shea plaatselijk aanbrengt, worden deze oliën snel in je huid opgenomen. Ze werken als een “refatting” agent, herstellen de lipiden en creëren snel vocht. Dit herstelt de barrière tussen je huid en de buitenwereld, houdt vocht binnen en vermindert het risico op uitdroging.

Shea Butter maakt je huid niet vet

Shea Butter bevat een hoog gehalte aan linolzuur en oliezuur. Deze twee zuren houden elkaar in evenwicht. Dat betekent dat sheaboter gemakkelijk volledig door je huid kan worden opgenomen en je huid er na het aanbrengen niet vet uit gaat zien.

Shea Butter werkt ontstekingsremmend

De plantaardige esters van sheaboter blijken ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. Wanneer sheaboter op de huid wordt aangebracht, zet het cytokinen en andere ontstekingscellen aan om hun productie te vertragen. Dit kan irritatie door omgevingsfactoren, zoals droog weer, en ontstekingsgevoelige huidaandoeningen, zoals eczeem, helpen verminderen.

Het is een antioxidant

Shea Butter bevat aanzienlijke hoeveelheden vitamine A en E, wat betekent dat het een sterke antioxidant werking bevordert. Antioxidanten zijn belangrijke anti-verouderingsstoffen. Ze beschermen je huidcellen tegen vrije radicalen die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering en een dof uitziende huid.

Het is antibacterieel

Een studie uit 2012 suggereert dat orale doses van shea schorsextract kunnen leiden tot verminderde antimicrobiële activiteit bij dieren.Hoewel meer onderzoek nodig is, zou dit kunnen wijzen op mogelijke antibacteriële voordelen bij mensen.Daarom speculeren sommigen dat een topische toepassing de hoeveelheid acne-veroorzakende bacteriën op de huid kan verminderen.

Shea Butter is schimmelwerend

Van sheaboomproducten is vastgesteld dat ze krachtige ingrediënten zijn om huidinfecties veroorzaakt door schimmels te bestrijden. Hoewel sheaboter misschien niet elke soort schimmelinfectie kan behandelen, weten we dat het sporen doodt van de schimmels die ringworm en voetschimmel veroorzaken.

Shea Boter kan acne helpen voorkomen

Shea Butter is rijk aan verschillende soorten vetzuren. Deze unieke samenstelling helpt je huid te ontdoen van overtollige olie (talg). Tegelijkertijd herstelt sheaboter het vochtgehalte van de huid en sluit het in de opperhuid in, zodat de huid niet uitdroogt of het gevoel krijgt dat ze ontdaan is van olie. Het resultaat is een herstel van de natuurlijke balans van oliën in je huid – wat kan helpen acne te stoppen voordat het begint.

Het helpt de collageenproductie te stimuleren

Shea boter bevat triterpenen. Van deze natuurlijk voorkomende chemische verbindingen wordt gedacht dat ze de vernietiging van collageenvezels deactiveren. Dit kan het verschijnen van fijne lijntjes minimaliseren en resulteren in een vollere huid.

Sheaboter helpt de celregeneratie te bevorderen

Shea’s vochtinbrengende en antioxiderende eigenschappen werken samen om je huid te helpen gezonde nieuwe cellen aan te maken. Je lichaam maakt voortdurend nieuwe huidcellen aan en ontdoet zich van dode huidcellen. Je ontdoet je elke dag van tussen de 30.000 en 40.000 oude huidcellen. Dode huidcellen zitten aan de bovenkant. Nieuwe huidcellen vormen zich aan de onderkant van de bovenste huidlaag (epidermis). Met de juiste vochtbalans aan de oppervlakte van je huid, heb je minder dode huidcellen die de regeneratie van nieuwe cellen in de epidermis in de weg staan.

Het kan het ontstaan van striae en littekens helpen verminderen
Men denkt dat sheaboter de reproductie van keloïde fibroblasten – littekenweefsel – tegenhoudt, terwijl het de gezonde celgroei stimuleert om hun plaats in te nemen.

Dit kan je huid helpen genezen, waardoor striae en littekens minder zichtbaar worden.

Shea Butter kan fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Door de collageenproductie te stimuleren en de aanmaak van nieuwe cellen te bevorderen, kan sheaboter helpen bij het verminderen van wat onderzoekers ‘fotoveroudering’ noemen – de rimpels en fijne lijntjes die door omgevingsstress en veroudering op de huid kunnen ontstaan.

Aanbevolen gebruik:
Lotions & Crèmes: 3-5%
Crème’s: 5-100%
(CP)Zeep: 3-6%.

Wordt geleverd in 500 of 1000 gram verpakking.

Herkomst: Benin, Burkina Faso

INCI: Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit

Veel gestelde vragen over Sheaboter – geraffineerd

Cos’è l’INCI del Burro di Karitè – Raffinato?

L’INCI del Burro di Karitè – raffinato è INCI: Butyrospermum Parkii (Burro di Karité) Fruit

 

Informazioni aggiuntive

Peso N/A
Peso

, , , ,

Documentatie

ps

all

spec

tds

sds

Recensioni

Ancora non ci sono recensioni.

Mostra le recensioni in tutte le lingue (2)

Recensisci per primo “Burro di karitè – raffinato”

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *