Huile d'avocat - raffinée
Huile d’avocat – raffinée
6.7584.95 incl. T.V.A. Select options

Huile d’avocat – raffinée

6.7584.95 incl. T.V.A.

Huile d'avocat - raffinée – Contenu: 250 ml
6.75 incl. T.V.A.
Huile d'avocat - raffinée – Contenu: 500 ml
10.95 incl. T.V.A.
Huile d'avocat - raffinée – Contenu: 1 L
17.95 incl. T.V.A.
Huile d'avocat - raffinée – Contenu: 5 L
84.95 incl. T.V.A.
Effacer
Share:

Avocado olie wordt bereid uit de vrucht zelf, dat zeer rijk is aan eiwitten, lecithine en vitaminen A, B1, B2, B5 (Panthothenic zuur), D & E en een hoog gehalte aan oliezuur (64%). Dit, gecombineerd met zijn palmitinezuur inhoud (11%), maakt het een stabiele olie.

Avocado olie is bekend om het vermogen om de huid te voeden zonder een vettig gevoel te geven. De vocht inbrengende en revitaliserende eigenschappen worden gebruikt voor zeer droge, grauwe, gevoelige of ontstoken huid en eczeem.

Avocado olie in zeep

Ik gebruik persoonlijk avocado olie in veel van mijn recepten met 5-15%. Door het hogere palmitinezuurgehalte draagt ​​het daadwerkelijk bij aan een harder stuk zeep (vergeleken met andere vloeibare oliën zoals amandel-, druivenpit-, zonnebloem-, saffloerolie). Dus ik gebruik het graag in palmvrije formuleringen waar ik alle hardheid wil die ik in mijn formulering kan krijgen.

Avocado vetzuurprofiel en zeepkwaliteiten

  • Laurinezuur (hardheid, reinigend, bruisend schuim) 0%
  • Myristinezuur (hardheid, reinigend, bruisend schuim) 0%
  • Linolzuur (conditionerend, hydraterend, zijdezacht schuim) 5-15%
  • Oliezuur (conditionerend, hydraterend, zijdezacht schuim) 45-75%
  • Palmitinezuur (hardheid, stabiel romig schuim) 15-25%
  • Ricinolzuur (conditionerend, hydraterend, stabiel romig schuim) 0%
  • Stearinezuur (hardheid, stabiel schuim) 1,5%
  • Jodiumwaarde (hardheid, conditionering) 75-95 (op een schaal van 0-100, met meer hardheid bij 0)

Om je te helpen bij het berekenen van uw zeeprecepten, is de SAP-waarde (verzeping) van avocado:

  • .133 NaOH (natriumhydroxide)
  • .188 KOH (Kaliumhydroxide)

Waarom zou ik avocado olie gebruiken?

Avocado-olie is een geweldig hulpmiddel voor het bereiden van smaakvolle en gezonde maaltijden. Het is een uitstekende bron van antioxidanten, essentiële vetzuren, mineralen en vitamines. Maar heb je er ooit over nagedacht om deze heerlijke vrucht te gebruiken om je huid te kalmeren en te genezen?

Er wordt gedacht dat de absorberende olie tal van voordelen voor je huid heeft, zoals het hydrateren van droge handen of het werken als een natuurlijke zonnebrandcrème. Je kunt avocado-olie rechtstreeks op je huid aanbrengen of mengen met je favoriete schoonheidsproducten.

Zijn er voordelen aan het gebruik van avocado olie op mijn huid?

De antioxidanten en ontstekingsremmende middelen in avocado-olie helpen je huid glad, sterk en elastisch te houden. Je kunt avocado-olie in elke gezondheids- of supermarkt kopen en het gebruiken om:

  • kalmeer jeukende huid
  • genezen schrale huid
  • droge huid aanvullen
  • hydrateer en hydrateer de huid
  • huid beschermen tegen ultraviolette straling
  • beschermen tegen huidbeschadiging

Sommige mensen noemen avocado-olie een essentiële olie, maar dat is niet helemaal juist. Dik en groen gekleurd, avocado-olie wordt eigenlijk beschouwd als een dragerolie.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde smeermiddelen die worden gedestilleerd uit de aromatische delen van een plant, zoals de wortel of bladeren. Drageroliën worden geperst uit de zaden, noten of andere vette delen van de vrucht en worden gebruikt om essentiële oliën te helpen verdunnen. Essentiële oliën verdampen en hebben een sterke geur, terwijl drageroliën dat niet doen.

De belangrijkste voordelen van avocado-olie zijn om te kalmeren en vocht toe te voegen, dus het zal niet zo goed werken als je een vette huid hebt. Het gebruik van avocado-olie laat niet veel vet achter.

Avocado olie onderzoek studie

Onderzoekers hebben gedocumenteerd hoe natuurlijke oliën zoals avocado-olie gunstig kunnen zijn voor je huid. Dit werkt of je avocado-olie alleen gebruikt of combineert met een ander middel zoals je favoriete huidcrème.

De bètacaroteen, eiwitten, lecithine, vetzuren en vitamine A, D en E in avocado-olie helpen je huid te hydrateren en beschermen tegen schadelijke UV-stralen en verhogen ook het collageenmetabolisme. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat een actuele huidcrème bestaande uit avocado-, tea tree-, emoe- en jojoba-olie positieve antimicrobiële effecten had.

Avocado-olie kan ook helpen bij het genezen van wonden. Een studie uit 2013 Trusted Source ontdekte dat het linolzuur, oliezuur en andere enkelvoudig verzadigde vetzuren in avocado-olie de wondgenezing kunnen versnellen.

Bovenstaande resultaten zijn afkomstig uit dierstudies. Er moet meer onderzoek worden gedaan om deze effecten van avocado-olie op mensen te bestuderen.

Er zijn aanwijzingen dat avocado-olie kan helpen bij de behandeling van huidaandoeningen zoals plaque psoriasis, een chronische auto-immuunziekte die dikke, schilferige, rode vlekken op de huid veroorzaakt. Een studie uit 2001 wees uit dat avocado-olie gemengd in vitamine B12-crème psoriasissymptomen voor een langere periode kan verlichten dan de traditionele vitamine D-3-therapie. De onderzoekers theoretiseren dat een vitamine B12-crème met avocado-olie kan worden gebruikt als een langdurige tropische behandeling voor psoriasis.

Hoe avocado-olie op je huid te gebruiken?

Je kunt avocado-olie op verschillende manieren in je huidverzorgingsroutine gebruiken. Je kunt de olie op je huid masseren, als een masker op je gezicht wrijven of toevoegen aan je douchelotion. Het kan elke dag of een paar keer per maand worden gebruikt zonder nadelige effecten. Weet je niet waar je moet beginnen? Probeer avocado-olie op de volgende manieren te gebruiken:

Als lotion voor een schrale huid: Masseer na het baden een flinke hoeveelheid avocado-olie in je huid. Je kunt de avocado-olie alleen gebruiken, of een paar druppels toevoegen aan een van je dagelijkse bodylotions.

Als een gezichtsolie-vochtinbrengende crème
: vul 2/3 van een fles van 30ml met avocado-olie. Kies een andere voedende olie zoals tamanu of emu en gebruik deze om het laatste derde deel van de fles te vullen. Voeg drie tot vier druppels van je favoriete etherische olie toe, zoals lavendel of roos. Draai de dop erop en schud goed.
Giet een beetje van je zelfgemaakte olie in de palm van je hand, dep je vingers in de olie en breng het aan op je gezicht. Je kunt de olie ook als handcrème gebruiken. De olie kan tot een jaar meegaan als je de fles uit het zonlicht houdt.

Als zelfgemaakte gezichtsmasker: Snijd een rijpe avocado in blokjes en voeg een kleine hoeveelheid avocado olie toe. Gebruik een vork of lepel om het tot een gelijkmatige pasta te pureren. Breng de pasta aan op je gezicht en laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Afhankelijk van je huidtype kun je het avocadomasker afwassen met warm water of een gezichtsreiniger.

Als natuurlijke anti-aging huidcrème
: Meng 1/4 kopje avocado-olie met 2 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels bijenwas, 1/2 theelepel vitamine E-olie en 1 eetlepel Sheaboter in een glazen pot. Zet de pot, zonder deksel, in een pot gevuld met ongeveer tien centimeter water. Breng aan de kook. Roer de ingrediënten terwijl ze smelten in de pot. Eenmaal gesmolten, giet de room in een kleinere pot en laat het staan ​​​​tot het mengsel hard wordt. Doe de deksel op de pot en bewaar de room op een koele plaats.

INCI: Persia Gratissima

Veel gestelde vragen over Avocado olie – geraffineerd

Wat is de INCI van Avocado olie – geraffineerd?

De INCI van Avocado olie – koud geperst is INCI: Persia Gratissima

 

Informations complémentaires

Poids ND
Contenu

, , , ,

Avis

Il n’y a pas encore d’avis.

Soyez le premier à laisser votre avis sur “Huile d’avocat – raffinée”

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *