Kaarsenkit 55cl Glas

IN DE DOOS

JE HEBT NODIG

INSTRUCTIES

STAP 1: VOORBEREIDING

Plaats de lont lijm stip aan de onderkant van de metalen voet van je lonten. Gebruik 2 lonten per metalen voet. Plak de lonten op de bodem van het kaarsglas en zorg ervoor dat ze op gelijke afstand in een driehoek staan.

STAP 2: SMELTEN

Giet water in een dubbele boiler of pan tot deze ongeveer halfvol is en laat het water koken. Plaats dan een kom voor de was in de pan met water en houd het op een laag vuurtje. Giet alle was in de kom en laat het smelten, terwijl je regelmatig roert.
Je kunt ook een magnetron gebruiken om de was te smelten. Verwarm de was 30 seconden in een voor de magnetron goedgekeurde kom en roer dan. Herhaal dit tot de gewenste temperatuur is bereikt.
Wanneer de gesmolten was een temperatuur van 70 °C heeft bereikt, haal je de kom uit de pan/magnetron.

STAP 3: TOEVOEGEN

Gebruik een thermometer om ervoor te zorgen dat de was minstens 65 °C is voordat je de geurolie toevoegt. Giet nu het flesje geurolie in de was. Roer de was goed, zodat de geur vermengd wordt met de was.

STAP 4: GIETEN

Giet de was bij ongeveer 60-65 °C. Giet de was voorzichtig en langzaam om luchtbellen te voorkomen. Zorg ervoor dat de lonten strak en rechtop staan. Laat de kaars enkele dagen opstijven. Knip tot slot de lont van je kaars af tot 1 cm boven de kaars.