Kaarsen Mal

Bekijk Filters

Resultaat 1–12 van de 95 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 95 resultaten wordt getoond

De meeste kaarsen mallen zijn gemaakt van verschillende materialen. Hier een overzicht van de verschillende kaarsen mallen:

Aluminium kaars mal

Een aluminium kaars mal is de meest gebruikte kaars mal in gebruik. Het heeft verschillende eigenschappen die het voor veel mensen een uitstekende keuze maken. Een van de unieke voorwaarden van de aluminium mal is de hittebestendigheidseigenschap.

Ook is de aluminium mal meestal schoon en lang houdbaar. Het is relatief betaalbaar in vergelijking met andere mallen zoals rubber. De aluminium mal laat geen naad op kaarsen achter waardoor de kaars er mooi uit ziet.

Een van de nadelen is dat het in beperkte vormen verkrijgbaar is. Ook zijn er middelen nodig om de kaars uit de mal te halen. Het hele proces kan tijdrovend zijn.

Plastic kaars mal

Een plastic kaars mal is prima voor beginners. Je kunt ze goedkoop aanschaffen. Bovendien zijn ze veilig bij het hanteren ervan. Ook is het makkelijk om de mal schoon te maken. Je hebt alleen schoon water en een gewone zeep nodig om de mal schoon te maken.

De kaarsmallen die van kunststof zijn gemaakt hebben een kortere houdbaarheid.

Metalen kaars mal

Vanwege de lange levensduur is er veel vraag naar de metalen kaars mal. Ook heeft de gebruiker minimaal onderhoud aan dit type kaar mal. Het goede nieuws is dat de metalen mal in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn.

Je hoeft niet cwwl tijd te besteden aan de afwerking van een kaars, omdat deze metalen mal geen naden laat zien. Ze hebben met andere woorden een goede afwerking. Je kunt ze langer gebruiken als je er maar voorzichtig mee omgaat.

Polyurethaan kaars mal

Het is een populaire rubberen kaars mal die goedkoper is. Het is ook een populaire keuze onder vormmakers. Het nadeel van dit product is dat het een slechte geur afgeeft aan de afgewerkte kaars. Ook moet je een middel gebruiken om het uit de mal te verwijderen, zodat het een gladdere afwerking kan behouden.

Siliconen kaars mal

Een siliconen mal is een ander type rubberen mal. Het is een populaire keuze omdat de kaars in meerdere maten en vormen verkrijgbaar is. Ook kun je het gemakkelijk uit de mal verwijderen omdat het een antiaanbaklaag heeft.

De mal heeft een flexibel oppervlak. Hierdoor hoef je geen middel te gebruiken om het uit de mal te verwijderen. Het zorgt ook voor een gladde afwerking waarbij de eindgebruiker niet opnieuw hoeft te trimmen.

Een van de minpunten is het geurbehoud. Het heeft ook een milde instabiliteit met een oppervlak dat vatbaar is voor schade. Bovendien zijn dergelijke soorten kaarsenmallen enigszins duur.

Latex kaars mal

Een latex kaars mal is een ander type rubberen mal waarmee je ingewikkelde ontwerpen en complexe vormen zoals fruitbloemen en dieren kunt maken. Het leuke van dit latexontwerp is dat ze zeer flexibel zijn. Je kunt ingewikkelde patronen en naadloze ontwerpen maken.

De rubberen mal wordt geleverd met een zelfdichtend lontgat. Ook zul je bij het uit de mal halen geen lossingsmiddel gebruiken. Als het lontgat niet aanwezig is, kunt u er een maken met een naald.

Deze kaarsvorm is een populaire keuze vanwege zijn veelzijdigheid.

Glazen kaars mal

Glazen mallen zijn populaire producten die snel afkoelen om het hele proces te versnellen; dus zijn ze tijdbesparend. Een ander prima kenmerk is dat deze kaarsmallen geen middel nodig hebben bij het verwijderen uit de glazen kaars mal.

De meeste kaarsen die het resultaat zijn van dit proces hebben een naadloze en gladde afwerking. Nog een ander voordeel van glas is dat het materiaal gemakkelijk verkrijgbaar is.

Het nadeel van glazen mallen is dat ze zeer delicaat zijn. Ze kunnen kapot gaan als je er niet goed voor zorgt. Ze zijn ook gevoelig voor scheuren en krassen.