Kaarsenkit

INSTRUCTIES

STAP 1: VOORBEREIDING


Gebruik een weegschaal om 185 gram af te wegen voor 1 kaarsglas. Plaats de lont lijm stip aan de onderkant van de metalen voet van je lont. Plak de lont op de bodem van het kaarsglas en zorg ervoor dat hij in het midden staat.


STAP 2: SMELTEN


Giet water in een dubbele boiler of pan tot deze ongeveer halfvol is en laat het water koken. Plaats dan een kom voor de was in de pan met water en houd het op een laag vuurtje. Giet je afgewogen was in de kom en laat het smelten, terwijl je regelmatig roert.
Je kunt ook een magnetron gebruiken om de was te smelten. Verwarm de was 30 seconden in een voor de magnetron goedgekeurde kom en roer dan. Herhaal dit tot de gewenste temperatuur is bereikt.
Wanneer de gesmolten was een temperatuur van 70 °C heeft bereikt, haal je de kom uit de pan/magnetron.


STAP 3: TOEVOEGEN


Gebruik een thermometer om ervoor te zorgen dat de was minstens 65 °C is voordat je de gekozen geurolie toevoegt. Je kunt 1 flesje geurolie gebruiken per kaars die je met deze kit maakt. Roer de was goed, zodat de geur vermengd wordt met de was.


STAP 4: GIETEN


Giet de was bij ongeveer 60-65 °C. Giet de was voorzichtig en langzaam om luchtbellen te voorkomen. Zorg ervoor dat de lont strak en rechtop staat met behulp van de lont centreer hulp. Laat de kaars enkele dagen opstijven. Knip tot slot de lont van je kaars af tot 1 cm boven de kaars.