Cosmetica

Bekijk Filters

Resultaat 1–12 van de 806 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 806 resultaten wordt getoond

De traditie van het maken van zelfgemaakte huidverzorging maakt al lang deel uit van vele culturen over de hele wereld, met recepten die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. In de afgelopen jaren heeft zelfgemaakte huidverzorging een opleving doorgemaakt in lijn met de groei van de groene schoonheidsbeweging. Het is nu een bloeiende trend en je zult merken dat zelfgemaakte doe-het-zelvers hun recepten en resultaten graag delen op sociale media.

Kies de juiste formule voor zelfgemaakte huidverzorging
De eerste stap bij het ontwikkelen van een zelfgemaakt huidverzorgingsproduct is het vinden van een geschikte formule – een die niet alleen de huid voedt, maar ook veilig en stabiel blijft tijdens het gebruik. Bij het kiezen van een formule moet je keuze niet alleen rekening houden met de ingrediënten, maar ook met hoe ze met elkaar omgaan.

De meeste biologische huidverzorgers worden erg enthousiast over de voortreffelijke ingrediënten waarmee je werkt, de prachtige koudgeperste plantaardige oliën, de rijke romige exotische boters, de geurige bedwelmende etherische oliën, het heerlijke rustgevende bloemenwater, de mineraalrijke kleien, de hoogwaardige cosmeceuticals, de botanische extracten die veroudering tegengaan.
Als u eenmaal weet met welke ingrediënten u wilt werken, moet u een professionele formule vinden.

Voeg een natuurlijk conserveringssysteem toe
Conserveringsmiddelen zijn ingrediënten die aan een formulering worden toegevoegd om microbiële groei te voorkomen en om de houdbaarheid van een product te verlengen.
Aan de meeste cosmetische producten zijn conserveermiddelen toegevoegd. De meeste waterhoudende producten, en zelfs sommige watervrije producten (formuleringen die geen water of waterminnende (hydrofiele) ingrediënten bevatten), moeten een conserveringssysteem bevatten om te beschermen tegen besmetting door gist, schimmels en bacteriën. Als uw formule water bevat, biedt het de ideale omstandigheden voor de groei van bacteriën en schimmels.
Zit er water in uw formulering? Is is het waarschijnlijk dat er tijdens het gebruik water in uw zelfgemaakte huidverzorgingsproduct komt? Voeg dan een conserveringssysteem toe!
Een conserveringssysteem moet een breed spectrum hebben, wat betekent dat het uw formule moet beschermen tegen de microbiële groei van zowel gramnegatieve als grampositieve bacteriën, gisten en schimmels. Natuurlijke conserveermiddelen zijn gemakkelijk te vinden en we raden u aan altijd de gebruiksinstructies van fabrikanten en leveranciers te volgen om ervoor te zorgen dat uw conserveermiddel actief is en werkt zoals verwacht in uw product.
Watervrije producten vormen een lager risico op het ontwikkelen van microbiële groei, en daarom besluiten veel biologische huidverzorgingsformulatoren om watervrije formuleringen te maken voor hun zelfgemaakte huidverzorging. Houd er rekening mee dat watervrije formuleringen vatbaar zijn voor oxidatie en ranzig worden. Om dit afbraakproces te vertragen, is het raadzaam om een ​​antioxidant zoals vitamine E aan uw formule toe te voegen.
Vergeet niet dat besmetting kan optreden lang voordat u de zichtbare tekenen van microbiële groei op uw zelfgemaakte huidverzorgingsproduct ziet. Als u geen conserveermiddel aan uw formulering wilt toevoegen, dient u alleen watervrije producten te maken.
In het kort:
1. Waterhoudende producten zijn vatbaar voor vervuiling en hebben meestal een conserveringssysteem nodig.
2. Watervrije producten zijn vatbaar voor oxidatie en hebben gewoonlijk een antioxidant nodig.
Kies de juiste container
Het is niet alleen erg leuk om een ​​prachtige verpakking te kiezen voor je zelfgemaakte huidverzorging, maar de juiste verpakking kan er ook voor zorgen dat je formule langer veilig en stabiel blijft. Het is zelfs belangrijk om uw zelfgemaakte huidverzorging in de juiste, hygiënische containers te bewaren. Gelukkig zijn er veel geweldige verpakkingsleveranciers online die u containers sturen die klaar zijn voor gebruik voor uw prachtige botanische formuleringen.
Produceer de juiste hoeveelheid
Omdat het bijna onmogelijk is om de waarschijnlijke vervaldatum van zelfgemaakte huidverzorgingsproducten te weten, is het produceren van kleine hoeveelheden een van de beste tips die we u kunnen geven. Dit betekent niet alleen dat je room, balsem of boter zo vers mogelijk is, maar je kunt ook regelmatig met verschillende ingrediënten spelen om een ​​verse batch te bereiden.
Meet uw ingrediënten correct af
U moet uw ingrediënten, zowel vloeistoffen als vaste stoffen, op gewicht afmeten met behulp van een digitale weegschaal. Gewichtsmeting is de meest nauwkeurige methode en stelt u in staat om de juiste balans van ingrediënten in uw formulering te hebben. Het vinden van een goede weegschaal is belangrijk wanneer u begint met het maken van zelfgemaakte huidverzorging.
Het volume van vloeibare ingrediënten varieert afhankelijk van hun dichtheid en temperatuur, en het is gemakkelijk om de aanbevolen concentratie te overschrijden als je ze in druppels meet, vooral als je ingrediënten toevoegt, zoals etherische oliën, in zeer lage concentraties. Bovendien moet u uw formule altijd opschrijven en met percentages werken, zodat u uw batch kunt reproduceren of kunt schalen naar grotere hoeveelheden.
Volg gebruiksaanbevelingen
Een van de belangrijkste redenen waarom mensen zelfgemaakte cosmetische producten maken, is dat ze willen weten wat er in hun schoonheidsproducten zit. We moeten erop wijzen dat niet alleen de ingrediënten zelf belangrijk zijn, maar ook hoe ze in de formulering worden gebruikt. Zoals hierboven vermeld, is het essentieel om de gebruiksaanbevelingen voor veel cosmetische ingrediënten op te volgen, en sommige ervan kunnen, als ze in verkeerde hoeveelheden worden gebruikt, huidsensibilisatie veroorzaken.
Wanneer je je eigen cosmetica maakt, kunnen sommige ingrediënten, zoals bepaalde drageroliën, in een concentratie van 100 procent worden gebruikt. Veel andere ingrediënten hebben echter strikte doseringsaanbevelingen. Als u bijvoorbeeld met etherische oliën werkt, dient u de huidlimieten in acht te nemen. Hetzelfde geldt voor conserveermiddelen – u moet hun aanbevolen gebruiksniveaus volgen om veilig en effectief te zijn.
Essentiële oliën en natuurlijke conserveermiddelen behoren tot de ingrediënten die bij sommige mensen overgevoeligheid kunnen veroorzaken en het is daarom absoluut noodzakelijk dat u de door de leverancier of fabrikant aanbevolen gebruikslimieten volgt om veilige cosmetische producten te maken.
pH meten en aanpassen
Het meten van de pH van een product is een eenvoudige stap die je niet mag missen bij het samenstellen van je zelfgemaakte huidverzorging, aangezien dit cruciaal is voor de veiligheid van een product.
De pH van een product heeft invloed op veel belangrijke kenmerken van uw formulering. U kunt bijvoorbeeld aan de pH van het product zien of het door u gekozen conserveermiddel effectief en veilig zal werken. De pH heeft ook invloed op onder andere het uiterlijk, de kleur en de geur van een product.
U heeft geen hightech pH-meter nodig om de pH van uw producten te meten; u kunt pH-strips gebruiken, die gemakkelijk verkrijgbaar en betaalbaar zijn, terwijl u begint met het samenstellen van zelfgemaakte huidverzorging voor persoonlijk gebruik.