calendula oilie
Calendula olie
4.95139.95 incl. BTW Select options

Calendula olie

4.95139.95 incl. BTW

Calendula olie – Inhoud: 100 ml
4.95 incl. BTW
Calendula olie – Inhoud: 250 ml
7.95 incl. BTW
Calendula olie – Inhoud: 500 ml
14.95 incl. BTW
Calendula olie – Inhoud: 1 L
28.95 incl. BTW
Calendula olie – Inhoud: 5 L
139.95 incl. BTW
Wissen
Share:

Calendula is een eenjarige bloem afkomstig uit de noordelijke mediterrane landen. De naam verwijst naar de neiging om te bloeien met de kalender, meestal een keer per maand of bij elke nieuwe maan. De term ‘goudsbloem’ verwijst naar de Maagd Maria, en de bloemen worden gebruikt om haar te eren tijdens katholieke evenementen. De Egyptenaren beschouwden ze als verjongende eigenschappen. In de hindoe-wereld werden de bloemen gebruikt om beelden van goden in hun tempels te versieren, evenals een kleurstof in voedsel, stoffen en cosmetica , en van bijzonder belang, in de 18e en 19e eeuw werd calendula gebruikt om kaas te kleuren.

Calendula wordt van oudsher als voedsel gebruikt en geeft smaak aan granen, rijst en soepen. De bloembladen kunnen vanwege hun schitterende kleur aan salades worden toegevoegd. Nog maar 70 jaar geleden gebruikten Amerikaanse artsen calendula voor de behandeling van amenorroe, conjunctivitis, koorts, snijwonden, schaafwonden, blauwe plekken en brandwonden, evenals kleine huidinfecties.

Hoe Calendula olie te gebruiken

Je kunt Calendula Olie gebruiken voor:

  • Zelfgemaakte zeep
  • Zelfgemaakte kaarsen
  • Zelfgemaakte lotion
  • Zelfgemaakte lotionrepen
  • Genezende zalf
  • In recepten voor babyverzorging zoals luiercrème en babypoeder
  • Zelfs in recepten voor natuurlijke haarverf!

Ingrediënten: 100% pure Calendula geinfuseerd in koudgeperste organische zonnebloem olie

Geur: geurloos

Aanwijzingen: neem een ​​paar druppels olie, wrijf het op de handpalm en breng het aan op haar of huid. Trekt snel in zonder een olieachtig of vettig gevoel achter te laten.

Veel gestelde vragen over Calendula olie

Wat is de INCI van Calendula olie?

De INCI van Calendula olie is INCI: Calendula officinalis

 

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Inhoud

, , , , , , ,

Documentatie

Van alle producten hebben wij de specificaties en documentatie. Ontbreekt documentatie dan kunnen wij deze per email toesturen.

msds_of_calendula

COA

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Calendula olie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.