Waxinelichtjes maken

Bekijk Filters

Resultaat 1–12 van de 30 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 30 resultaten wordt getoond

Waxinelichtjes zijn kleine kaarsen die vaak gebruikt worden in kandelaars of oliebranders. Ze zijn een populaire keuze voor het creëren van een warme, uitnodigende sfeer in elke ruimte. Zelf thuis theelichtjes maken is een leuk en gemakkelijk doe-het-zelf project waarmee je de grootte, vorm en geur van je kaarsen kunt aanpassen.

Hoe maak je waxinelichtjes

Hier zijn de stappen voor het maken van je eigen theelichtjes:

Verzamel je materialen. Je hebt was nodig, lonten, een waxinelichtvorm (of een klein, hittebestendig bakje), een dubbele ketel, een thermometer, en eventuele essentiële oliën of geuren die je aan je kaarsen wilt toevoegen.

Smelt de was. Doe de was in de bovenkant van de dubbele ketel en verwarm hem op middelhoog vuur tot hij volledig gesmolten is. Gebruik de thermometer om ervoor te zorgen dat de temperatuur van de was niet hoger wordt dan 180 graden Fahrenheit.

Voeg de lonten toe. Zodra de was gesmolten is, leg je de lonten op de bodem van de waxinelichtvorm of -pot. Zorg ervoor dat de lonten rechtop staan en goed verankerd zijn op hun plaats.

Voeg de essentiële oliën of geuren toe. Als je een geur aan je waxinelichtjes wilt toevoegen, roer er dan op dit moment een paar druppels essentiële olie of geurstof door. Zorg ervoor dat je een geur gebruikt die veilig is voor gebruik in kaarsen, en overschrijd de aanbevolen hoeveelheid niet.

Giet de was. Giet de gesmolten was langzaam en voorzichtig in de mal of het potje voor waxinelichtjes, en let erop dat je de lontjes niet verstoort. Vul de vorm of houder tot het gewenste niveau en klop de vorm dan voorzichtig op een vlakke ondergrond om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Laat de waxinelichtjes afkoelen en uitharden. Zodra de was is gegoten, zet je de theelichtmal of het potje opzij en laat je de was volledig afkoelen en uitharden. Dit kan enkele uren of een nacht duren, afhankelijk van de grootte en vorm van je waxinelichtjes.

Haal de waxinelichtjes uit de vorm of houder. Zodra de was is uitgehard, haal je de waxinelichtjes voorzichtig uit de mal of het potje. Als de waxinelichtjes moeilijk te verwijderen zijn, kun je de vorm of houder een paar minuten in de vriezer zetten om de was brozer te maken.

Knip de lonten bij. Als de waxinelichtjes uit de vorm zijn, gebruik dan een lonttrimmer of schaar om de lontjes op de gewenste lengte te knippen. Zorg ervoor dat er genoeg lont overblijft zodat het waxinelichtje goed brandt, maar niet zoveel dat er een grote vlam ontstaat.

Zelfgemaakte waxinelichtjes

Je zelfgemaakte waxinelichtjes zijn nu klaar voor gebruik! Je kunt ze in een waxinelichthouder of oliebrander zetten, of ze op zichzelf gebruiken als decoratief accent. De mogelijkheden zijn eindeloos, en je kunt experimenteren met verschillende geuren, kleuren en vormen om de perfecte theelichtjes voor je huis te maken.