Etherische Olie voor Aroma Diffuser

Bekijk Filters
Bekijk Filters

Resultaat 1–12 van de 68 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 68 resultaten wordt getoond

 

Aroma diffuser etherische olie

Het gebruik van essentiële oliën in een diffuser is een populaire en effectieve manier om te genieten van de aromatische voordelen. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde plantenextracten die de natuurlijke geuren en therapeutische eigenschappen dragen van de planten waarvan ze zijn afgeleid. In tegenstelling tot conventionele luchtverfrissers bevatten etherische oliën geen schadelijke chemicaliën of kunstmatige geurstoffen, waardoor ze een gezondere keuze zijn om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Voordelen van etherische olie voor een aroma diffuser

Het gebruik van etherische oliën in een diffuser biedt een reeks voordelen voor je welzijn en creëert een aangename en aromatische omgeving.

Aromatherapie: Etherische oliën staan bekend om hun aromatherapeutische eigenschappen. Bij verstuiving laten de oliën hun natuurlijke geuren vrij in de lucht, wat een positieve invloed kan hebben op je stemming, emoties en algemeen geestelijk welzijn.

Verlichting van stress en ontspanning: Veel essentiële oliën hebben ontspannende en stress-verlichtende eigenschappen. Het verspreiden van oliën als lavendel, kamille of ylang-ylang kan helpen een gevoel van rust te bevorderen, angst te verminderen en stress te beheersen.

Betere slaap: Bepaalde essentiële oliën, zoals lavendel en kamille, staan bekend om hun slaapverwekkende eigenschappen. Door deze oliën in de slaapkamer te verspreiden voor het slapen gaan, kun je een serene sfeer creëren, die ontspanning bevordert en een rustiger slaap mogelijk maakt.

Stemmingsverbetering: Etherische oliën kunnen een directe invloed hebben op je stemming en emotioneel welzijn. Citrusoliën als bergamot, grapefruit of zoete sinaasappel zijn opbeurend en energiegevend, terwijl bloemige oliën als roos of jasmijn een gevoel van vreugde en positiviteit kunnen bevorderen.

Ondersteuning van de ademhaling: Veel essentiële oliën bezitten eigenschappen die de gezondheid van de luchtwegen ondersteunen. Oliën als eucalyptus, pepermunt of tea tree hebben decongestieve en slijmoplossende eigenschappen die kunnen helpen de luchtwegen vrij te maken en de ademhaling te vergemakkelijken.

Natuurlijke luchtverfrisser: Etherische oliën bieden een natuurlijk en chemisch vrij alternatief voor synthetische luchtverfrissers. Het verspreiden van etherische oliën elimineert onaangename geuren en vervangt ze door frisse en natuurlijke geuren.

Wat heb je nodig om een diffuser te maken

Een diffuser glas

– Diffuser dop & stop

– Augeo diffuser basisolie 

Een etherische olie (al onze geuroliën zijn te gebruiken) of een geurolie

– Vezelrietjes – wij raden 6 – 8 rietjes per diffuser aan

Hoe maak je een diffuser?

  • Wij adviseren 10% tot 25% geurolie of etherische olie te gebruiken, afhankelijk van de IFRA.
  • Na het afmeten van de ingrediënten, meng je ze samen in een kan of glas.
  • Giet de afgewerkte vloeistof in je diffuser glas
  • Plaats de stop in de hals van het flesje en schroef de dop erop.
  • Als je het meteen gebruikt, schroef je de dop erop en doe je het riet in het glas.
  • Geef de vloeistof 24 uur de tijd om volledig in het riet te trekken en de geur af te geven.