Extracten

Bekijk Filters

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Wat zijn Extracten

Extracten zijn extracten van planten door middel van koude persing of het weken van een plant (meestal in water, olie of alcohol) om een ​​tinctuurachtige vloeistof te creëren. Extracten zijn vergelijkbaar met het zetten van thee; het zijn aftreksels om een ​​geconcentreerde, vloeibare vorm van de plant te bereiken. Hoewel hun voordelen misschien niet zo geconcentreerd zijn als essentiële oliën, kunnen extracten in grotere hoeveelheden worden gebruikt en zijn ze doorgaans zachter voor de huid, terwijl ze toch de voordelen bieden van de planten waarvan ze zijn afgeleid.

Wat is het verschil tussen Extracten en etherische oliën

Essentiële oliën zijn de geconcentreerde, vluchtige, aromatische verbindingen van een plant.

De primaire aromatische kenmerken van de plant (de bladeren, bloemen en wortels) ondergaan een stoomdestillatieproces om de olie te extraheren. De vloeistof die wordt afgedestilleerd, wordt beschouwd als de essentie van de plant, terwijl de kleinere hoeveelheid vloeistof die overblijft de etherische olie is.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd, zeer vluchtig en hebben een veel sterker aroma. Omdat etherische oliën zo sterk geconcentreerd zijn, moeten ze worden verdund om veilig en effectief te zijn op de huid. Essentiële oliën hebben ook de neiging om krachtige antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen te hebben vanwege hun sterk geconcentreerde vorm.