Paraffine

Bekijk Filters

Toont alle 7 resultaten

Toont alle 7 resultaten

Als je thuis je eigen kaarsen wilt maken, is een van de materialen die je nodig hebt paraffine. Dit soort was wordt veel gebruikt bij het maken van kaarsen omdat het betaalbaar is, gemakkelijk te bewerken, en schoonbrandende kaarsen oplevert. In dit artikel leggen we uit wat paraffinewas is, hoe het gemaakt wordt, en hoe je het kunt kopen voor je kaarsenmaakprojecten.

Paraffine was

Laten we het eerst hebben over wat paraffine is. Dit type was wordt gemaakt van geraffineerde aardolie en is een bijproduct van het aardolieraffinageproces. Het is een witte of kleurloze vaste stof die vast is bij kamertemperatuur en een laag smeltpunt heeft. Daardoor is het gemakkelijk te smelten en in verschillende vormen te gieten, zoals kaarsen of was voor het afsluiten van voedselcontainers.

Om paraffine te maken wordt eerst ruwe olie uit de grond gehaald en vervolgens naar een raffinaderij getransporteerd. In de raffinaderij wordt de ruwe olie verhit en met chemicaliën behandeld om de verschillende bestanddelen, waaronder paraffinewas, te scheiden. De was wordt dan verder geraffineerd om onzuiverheden te verwijderen en vervolgens gestold tot blokken of vlokken.

Nu je weet wat paraffinewas is en hoe het wordt gemaakt, vraag je je misschien af hoe je het kunt kopen voor je kaarsenmaakprojecten. Paraffinewas is overal verkrijgbaar bij hobbywinkels en online winkels. Bij het kopen van paraffinewas moet je met een paar dingen rekening houden.

Ten eerste moet je beslissen welk type was je wilt kopen. Paraffinewas is er in verschillende vormen, zoals blokken, vlokken en pellets. Blokken en vlokken zijn de meest gebruikte vormen bij het maken van kaarsen, en welk type je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur en het soort kaarsen dat je wilt maken. Blokken zijn groter en gemakkelijker af te meten, terwijl vlokken kleiner zijn en gemakkelijker te smelten. Pellets daarentegen zijn voorgemeten en handig voor het maken van kleine partijen kaarsen.

Paraffine kwaliteit

Vervolgens moet je rekening houden met de kwaliteit van de was. Niet alle paraffine is gelijk, en de kwaliteit kan variëren afhankelijk van het raffinageproces en de gebruikte additieven. Zoek naar paraffinewas die speciaal ontworpen is voor het maken van kaarsen, want dan brandt hij schoon en gelijkmatig. Misschien wil je ook een was kiezen met een hoog smeltpunt, want dan kunnen je kaarsen hun vorm beter vasthouden.

Overweeg tot slot de prijs van de paraffine. Paraffinewas is over het algemeen betaalbaar, maar de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vorm, de kwaliteit en de hoeveelheid die je kiest. Houd in gedachten dat het kopen in bulk je op de lange termijn geld kan besparen.

Paraffine was kopen

Paraffinewas is een populaire keuze voor het thuis maken van kaarsen. Het is betaalbaar, gemakkelijk om mee te werken, en produceert schoonbrandende kaarsen. Om paraffinewas te kopen voor je kaarsenmaakprojecten moet je letten op de vorm, de kwaliteit en de prijs van de was en de prijzen van verschillende winkeliers vergelijken. Met de juiste paraffinewas en wat creativiteit kun je mooie en geurige kaarsen maken om thuis van te genieten.