Geurlamp Fles

Bekijk Filters

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten

Wat is een geurlamp?

Een geurlamp, ook wel effusielamp of katalytische lamp genoemd, is een decoratief en functioneel geurinstrument voor thuis. De lamp is bedoeld om aangename geuren aan de lucht af te geven en tegelijkertijd de omgeving te zuiveren en te ontgeuren.

Voordelen van het gebruik van geurlamp

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van geurlamp. Ten eerste worden de oliën in de branders verhit, waardoor de geur gelijkmatig in de kamer vrijkomt. Dit resulteert in een langdurige geur die urenlang blijft hangen. Hiernaast helpt de katalytische brander de lucht te zuiveren terwijl de geur vrijkomt, waardoor dit type geurolie een goede keuze is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Onderdelen van een geurlamp

De lamp bestaat uit een decoratief vat, meestal van glas of porselein, met een verwijderbare kap of kroon aan de bovenkant. De kap bevat meestal een lont of steen, die gemaakt is van poreus materiaal en fungeert als katalytische brander. De lont of steen is gedrenkt in een speciale geurende vloeibare brandstof, die vaak geurolie of stookolie wordt genoemd.

Hoe gebruik je een geurlamp?

Om een geurlamp te gebruiken, vul je eerst het vat met de geurende stookolie, waarbij je ervoor zorgt dat je het niet te vol doet. Dan steek je de lont of steen erin en laat die ongeveer 20-30 minuten weken. Daarna steek je de lont voorzichtig aan en laat hem een paar minuten branden tot de vlam goed aanslaat. Zodra de vlam gedoofd is, gaat het katalytische proces verder, en begint de geurlamp geurmoleculen in de lucht af te geven.