Etherische olie voor parfum

Bekijk Filters
Bekijk Filters

Resultaat 1–12 van de 64 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 64 resultaten wordt getoond

 

Het maken van parfum met etherische oliën kan een creatief proces zijn waarbij je verschillende oliën combineert om een unieke geur te creëren.

Parfum maken met etherische olie

Hier zijn de basisstappen om etherische oliën te gebruiken bij het maken van je eigen parfum:

 1. Kies je etherische oliën: Selecteer de etherische oliën die je wilt gebruiken voor je parfum. Je kunt één olie gebruiken voor een eenvoudige geur of meerdere oliën combineren om een complexere geur te creëren. Zorg ervoor dat je oliën van hoge kwaliteit gebruikt en let op de geursterkte en eigenschappen van elke olie.
 2. Bepaal de verhoudingen: Experimenteer met verschillende verhoudingen van de etherische oliën om de gewenste geur te bereiken. Over het algemeen worden etherische oliën verdund met een draagolie om huidirritatie te voorkomen en de geur te stabiliseren. Een gebruikelijke verhouding is ongeveer 15-30 druppels etherische olie per 30 ml draagolie, maar pas dit aan op basis van de sterkte van de oliën en je persoonlijke voorkeur.
 3. Kies een draagolie: Draagoliën zoals jojoba-olie, amandelolie, of druivenpitolie worden vaak gebruikt om etherische oliën te verdunnen en als basis te dienen voor het parfum. Kies een draagolie die licht van geur is en snel door de huid wordt opgenomen. Het is ook mogelijk om de parfumeursalcohol te gebruiken.
 4. Meng de oliën: Voeg de etherische oliën toe aan de draagolie in de door jou gekozen verhoudingen. Meng de oliën voorzichtig door elkaar door te roeren of te schudden, zodat de geuren goed vermengen.
 5. Laat de geur rijpen: Laat je parfummengsel enkele dagen tot een week rijpen voordat je het gebruikt. Dit geeft de oliën de tijd om zich te vermengen en de geur te stabiliseren.
 6. Test en pas aan: Test een kleine hoeveelheid van je parfum op je huid om te controleren hoe de geur zich ontwikkelt en hoe lang deze blijft hangen. Pas indien nodig de verhoudingen van de oliën aan om de gewenste geur te bereiken.
 7. Opslaan en gebruiken: Bewaar je zelfgemaakte parfum op een koele, donkere plaats in een goed afgesloten flesje. Breng het aan op je polsen, achter je oren of andere pulspunten voor een langdurige geur.

Door te experimenteren met verschillende etherische oliën en verhoudingen kun je een parfum creëren dat perfect bij je past. Wees creatief en geniet van het proces!

Populaire etherische olien voor parfum

Etherische oliën worden vaak gebruikt in parfums vanwege hun geurige en aromatische eigenschappen. Hier zijn enkele populaire etherische oliën die vaak worden gebruikt in parfums:

 1. Lavendelolie: Lavendel heeft een zoete, bloemige geur die vaak wordt gebruikt in ontspannende en rustgevende parfums.
 2. Rozenolie: Rozenolie heeft een rijke, bloemige geur die vaak wordt gebruikt in luxe en romantische parfums.
 3. Bergamotolie: Bergamot heeft een citrusachtige geur met een lichte bloemige ondertoon. Het wordt vaak gebruikt als topnoot in parfums vanwege zijn verfrissende en opbeurende eigenschappen.
 4. Patchouli-olie: Patchouli heeft een aardse, houtachtige geur die vaak wordt gebruikt als basisnoot in parfums vanwege zijn diepte en langdurigheid.
 5. Sandelhoutolie: Sandelhout heeft een warme, houtachtige geur die vaak wordt gebruikt in zowel mannen- als vrouwenparfums vanwege zijn kalmerende en sensuele eigenschappen.
 6. Vanille-olie: Vanille heeft een zoete, warme geur die vaak wordt gebruikt als basisnoot in parfums vanwege zijn zoete en rustgevende aroma.
 7. Jasmijnolie: Jasmijn heeft een bloemige, exotische geur die vaak wordt gebruikt in sensuele en verleidelijke parfums.
 8. Ylang Ylang-olie: Ylang Ylang heeft een zoete, bloemige geur met een lichte kruidige ondertoon. Het wordt vaak gebruikt in parfums vanwege zijn afrodiserende en ontspannende eigenschappen.

Bij het maken van je eigen parfum met etherische oliën is het belangrijk om te experimenteren en verschillende combinaties uit te proberen om de gewenste geur te bereiken. Het is ook essentieel om rekening te houden met de geursterkte van elke olie en hoe ze zich vermengen met elkaar in de parfumcompositie.