Lavastenen

Bekijk Filters

Enig resultaat

Enig resultaat

Wat zijn lavastenen?

Een lavasteen diffuser is een unieke en natuurlijke manier om te genieten van de voordelen van geuroliën. Lavastenen, ook bekend als vulkanische rotsen, zijn poreuze stenen die geuroliën kunnen absorberen en vasthouden, waardoor ze een uitstekend materiaal zijn voor het verspreiden van aroma’s. Kies je eigen geurolie en breng een heerlijke sfeer in huis.

Wat heb je nodig om een lavastenen diffuser te maken?

Een diffuser glas

Een diffuser glas dop

– Een geurolie (al onze geuroliën zijn te gebruiken) of een etherische olie

– Lavastenen

Hoe maak je een lavastenen diffuser

  1. Kies je favoriete geuroliën op basis van je gewenste geur en therapeutische voordelen.
  2. Kies een kleine schaal, bak of container om de lavastenen en geuroliën in te bewaren. Zorg ervoor dat het stabiel is en genoeg ruimte heeft voor de stenen en de luchtstroom.
  3. Spoel de lavastenen af met warm water om vuil of puin te verwijderen. Deze stap zorgt ervoor dat de rotsen schoon zijn en klaar om de geuroliën effectief te absorberen. Laat de rotsen volledig drogen voordat je verder gaat.
  4. Zodra de lavastenen droog zijn, plaats je ze in de diffuser container. Voeg een paar druppels van de door jou gekozen geuroliën direct op de rotsen toe. Begin met een kleine hoeveelheid, want je kunt later altijd meer toevoegen als dat nodig is. Gebruik losse oliën of maak je eigen mengsels naar eigen voorkeur.
  5. Laat de lavastenen een paar minuten zitten om ze de geuroliën te laten absorberen. Door de poreuze aard van de rotsen kunnen ze de oliën goed opnemen.
  6. Zodra de stenen de geuroliën hebben opgenomen, kun je genieten van de aromatische voordelen van je lavasteen diffuser. Plaats de verstuiver op een gewenste plek, zoals een bureau, nachtkastje of een andere plek waar je van de geur wilt genieten. De geur zal langzaam van de rotsen in de omringende lucht verspreiden.
  7. Na verloop van tijd zal het aroma van de geuroliën op natuurlijke wijze vervliegen. Als je de geur wilt opfrissen, voeg je gewoon nog een paar druppels geurolie toe aan de lavastenen. Je kunt de oliën veranderen of nieuwe mengsels maken naar eigen voorkeur.