Wax Melt Maken

Bekijk Filters

Toont alle 11 resultaten

Toont alle 11 resultaten

Als je geïnteresseerd bent in het maken van je eigen wax melts, dan heb je geluk! Thuis wax melts maken is een leuk en relatief eenvoudig DIY-project waarmee je de geur, kleur en vorm van je wax melts kunt aanpassen. Hier is een stap-voor-stap handleiding om je op weg te helpen.

Wax melt maken

Verzamel eerst je materialen. Je hebt was nodig, een dubbele ketel of smeltkroes, een vorm voor je wax melts (zoals een siliconen vorm of een wax melt tray), en essentiële oliën of geuren naar keuze voor de geur. Als je kleur wilt toevoegen aan je wax melts, kun je ook kaarsenverf of glitter gebruiken.

Wax melt was

Smelt vervolgens de was met behulp van een dubbele ketel of smeltkroes. Als je een dubbele ketel gebruikt, vul dan de onderste pan met water en breng het aan de kook. Doe de was in de bovenste pan en laat het smelten, terwijl je af en toe roert. Als je een smeltpan gebruikt, zet die dan op een laag vuur en smelt de was direct in de pan, onder af en toe roeren.

Wax melt geurolie

Zodra de was gesmolten is, haal je hem van het vuur en roer je de door jou gekozen geur erdoor. Je kunt voor deze stap essentiële oliën of geuren gebruiken. Begin met een kleine hoeveelheid geur – ongeveer 10-20 druppels voor elk kopje was – en voeg meer toe tot je gewenste sterkte. Als je kleur wilt toevoegen aan je wax melts, kun je ook een kleine hoeveelheid kaarsenverf door de gesmolten was roeren.

Giet de gesmolten was in je vorm en laat hem afkoelen en stollen. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte en vorm van je vorm. Zodra de was hard is, haal je hem uit de vorm en zijn je wax melts klaar voor gebruik!

Wax melts gebruiken

Om je wax melts te gebruiken plaats je een of meer melts in een wax warmer en zet je de warmte aan. Terwijl de was smelt, laat hij zijn geur los in de lucht. Je kunt verschillende geuren mengen en combineren om je eigen unieke geuren te creëren, en zelfs verschillende kleuren in lagen aanbrengen voor een visueel aantrekkelijk effect.

Zelf wax melts maken is een leuk en dankbaar doe-het-zelf project waarmee je de geur en het uiterlijk van je wax melts kunt aanpassen. Probeer het eens en kijk hoe leuk je het proces vindt!