Etherische olie Bergamot

4.0011.95 incl. BTW

Inhoud: 10 ml
4.00 incl. BTW
Inhoud: 30 ml
7.50 incl. BTW
Inhoud: 50 ml
11.95 incl. BTW
Wissen
Share:
Artikelnummer: SQ-EO003 Categorieën: , , Tag:

Botanisch INCI: Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

Synoniemen: Bergamot, Citrus Bergamia.

Herkomst: Italie

Bergamot is een kruising tussen een bittere sinaasappel en een citroen, die bijna in alle subtropische landen wordt gekweekt. Oorspronkelijk komt de boom uit West-Indië. Christoffel Columbus zou de Bergamot meegebracht hebben uit de Canarische Eilanden. Het is een kleine boom, die momenteel vooral in Italië en Ivoorkust wordt gekweekt. De Bergamotpeer wordt niet als voedingsmiddel gebruikt. De boom wordt enkel gekweekt voor de etherische olie, die vooral gebruikt wordt in de parfumindustrie. Bergamotolie is een belangrijk bestanddeel in eau de colognes en het bekende aroma in de Earl Grey thee.

Extractie: Bergamot olie is verkregen door koude persing van de schillen van de bijna rijpe vrucht.

Toepassingen: Aromatherapie toepassingen, geurcomponent in de parfumindustrie en cosmetische producten.

Eigenschappen: Anti-depressief, kalmerend bij angst en onrust, sterk huidregenererend , wondhelend en slapeloosheid.

werking / helpt bij: Eczeem, acne, psoriasis, jeuk, depressies.

Opgelet: Bergamotolie is een sterk fototoxische olie dat wil zeggen dat bergamot op de huid onder invloed van zonlicht (UV- straling) voor bruine huidverkleuringen kan zorgen.

CAS: 89957-91-5

Veel gestelde vragen over Etherische olie Bergamot

Wat is de INCI van Etherische olie Bergamot?

De INCI van Etherische olie Bergamot is INCI: Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

 

Gewicht Niet beschikbaar
Inhoud

10 ml, 30 ml, 50 ml