Babassu noot boter / olie - geraffineerd
Babassu noot boter / olie – geraffineerd
4.50114.95 incl. BTW Select options

Babassu noot boter / olie – geraffineerd

4.50114.95 incl. BTW

Babassu noot boter / olie - geraffineerd – Gewicht: 100 gr
4.50 incl. BTW
Babassu noot boter / olie - geraffineerd – Gewicht: 250 gr
8.95 incl. BTW
Babassu noot boter / olie - geraffineerd – Gewicht: 500 gr
15.75 incl. BTW
Babassu noot boter / olie - geraffineerd – Gewicht: 1000 gr
26.75 incl. BTW
Babassu noot boter / olie - geraffineerd – Gewicht: 5000 gr
114.95 incl. BTW
Wissen
Share:

Babassu olie is een tropische olie die wordt gemaakt van de zaden van de babassu-palm, een boom die inheems is in de regenwouden van Zuid-Amerika.

De olie zit boordevol antioxidanten en gezonde vetten en kan de gezondheid van uw huid en haar stimuleren door ze te hydrateren zonder dat u een vettig gevoel krijgt of acne krijgt.

Babassu olie gebruiken in zeep

Babassu kan werken als vervanger voor zowel kokos- als palmolie. Babassu, afkomstig van een Braziliaanse boom, voegt dezelfde verstevigende en hydraterende eigenschappen toe aan koudgeperste zeep als kokos- en palmolie. Babassu-olie is echter lichter van consistentie en trekt sneller in de huid. We raden aan om alle drie de oliën uit te proberen in kleine testbatches om te zien wat je ervan vindt. We zijn ook dol op de snelle absorptie voor lotions en haarproducten.

De houdbaarheid is 2 jaar. De gebruikspercentages zijn:

  • Koud gemaakte zeep: 2-33%
  • Lotions en crèmes: 3-5%
  • Balsems: 3-10%

Babassu olie in cosmetica

Babassu-olie en andere delen van de plant worden in Zuid-Amerika voor verschillende medicinale doeleinden gebruikt, zoals voor de behandeling van huidaandoeningen, wonden, ontstekingen en maagproblemen.

De olie is rijk aan antioxidanten, verbindingen die kunnen helpen bij het verminderen van celbeschadiging door schadelijke vrije radicalen.

Bovendien is babassu-olie antibacterieel. In een proefbuisonderzoek werd vastgesteld dat het bepaalde schadelijke bacteriën doodt, zoals Staphylococcus aureus, die stafylokokken infecties veroorzaakt. Bestanddelen van de babassu-plant, waaronder de olie, zijn ook ontstekingsremmend en kunnen de wondgenezing bevorderen.

Babassu olie gebruiken in lotion

Net als kokosolie is babassu-olie een plantaardige olie die rijk is aan verzadigde vetten, waardoor ze vast is bij kamertemperatuur.

Deze vetten smelten echter snel bij lichaamstemperatuur. Daarom zijn ze een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten.

De belangrijkste vetzuren in babassu-olie zijn laurinezuur en myristinezuur, die beide verzadigd zijn. Toch bevat de olie oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat ook in olijfolie voorkomt en veel van de gezondheidsvoordelen van olijfolie heeft. Deze vetzuren zijn ontstekingsremmend, mogelijk immuunversterkend en vochtinbrengend, waardoor ze geweldig zijn voor je huid en haar.

Vochtinbrengend voor uw huid en haar

Net als kokosolie smelt babassu bij lichaamstemperatuur, waardoor je huid het zeer goed kan opnemen.

Maar in tegenstelling tot kokosolie is het licht en niet vettig, waardoor het ideaal is voor gebruik op je huid. Bovendien geeft babassu-olie een verfrissende, verkoelende sensatie wanneer het op de huid wordt aangebracht, omdat het snel smelt.

Tenslotte kan babassu-olie droog en plat haar meer volume geven zonder het te verzwaren.

Veel gestelde vragen over Babassu noot boter / olie – geraffineerd

Wat is de INCI van Babassu noot boter / olie – geraffineerd

De INCI van Babassu noot boter / olie – geraffineerd is INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil

 

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Gewicht

, , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Babassu noot boter / olie – geraffineerd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.