Natuurlijke Kleurstoffen

Bekijk Filters

Resultaat 1–12 van de 53 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 53 resultaten wordt getoond

Natuurlijke Kleurstoffen voor zeep maken

Plantaardige en natuurlijke manieren om handgemaakte koudproceszeep te kleuren. Het maken van natuurlijke zeep is een opwindend ambacht dat iedereen kan doen vanuit het comfort van zijn eigen keuken. Wat je zult ontdekken, is dat de zeepwereld gevuld is met kleurrijke en opwindende ontwerpinspiratie. Levendige rode tinten, wervelingen van glitters en lagen van elke denkbare kleur. Maar wat als u uw zeep 100% natuurlijk wilt houden?

100% natuurlijke zeep kleurstoffen

Hoe handgemaakte zeep en ingrediënten op natuurlijke wijze te kleuren: Plantaardige en natuurlijke manieren om handgemaakte zeep met koud proces te kleuren.

Natuurlijk kleur handgemaakte zeep

Hier vind je verschillende ingrediënten die je kunt gebruiken om je zeep op natuurlijke wijze te kleuren. Enkele van de beste kleuren zijn afkomstig van wortels en zaden zoals kurkuma, annatto, alkanet, gromwell en meekrap. Als je wilt leren hoe je meer dan één kleur met elkaar kunt mengen, bekijk dan deze tips voor het wervelen van zeep met natuurlijke kleuren.

Als je een van de kleisoorten gebruikt, meng het dan door je loogoplossing, of met driemaal zijn volume in gedestilleerd water en voeg het bij sporen toe. Meng bijvoorbeeld 1 theelepel klei met 3 theelepels water. Klei kan ervoor zorgen dat zeep barst (stel je een gezichtsmasker voor) zonder het goed te verspreiden en extra water toe te voegen. Als je de klei door de loogoplossing mengt, voeg dan ook het extra water eraan toe. Gebruik wede, indigo en actieve kool om natuurlijke blauwe zeep te maken

Natuurlijke zeep maken

Als je natuurlijke zeepkleurstoffen wilt gebruiken, raden wij aan een zeeprecept te gebruiken dat puur witte repen maakt. Zeeprecepten met donkere of gouden oliën creëren zeep die ook donker of goudkleurig is. Deze natuurlijke kleur van de stukken zeep zal een rol spelen met eventuele extra zeepkleuren die je toevoegt. Meng bijvoorbeeld wede met een recept uit Castiliëzeep en je krijgt misschien groene repen.