Calendula etherische olie

2.44247.89 excl. BTW

(2 klantbeoordelingen)
Calendula etherische olie – Inhoud: 10 ml
2.44 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Calendula etherische olie – Inhoud: 30 ml
3.26 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Calendula etherische olie – Inhoud: 50 ml
4.92 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Calendula etherische olie – Inhoud: 100 ml
7.40 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Calendula etherische olie – Inhoud: 250 ml
15.66 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Calendula etherische olie – Inhoud: 500 ml
28.88 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Calendula etherische olie – Inhoud: 1 L
53.68 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Calendula etherische olie – Inhoud: 5 L
247.89 excl. BTW

Uitverkocht

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.

Share:

Calendula is een eenjarige bloem afkomstig uit de noordelijke mediterrane landen. De naam verwijst naar de neiging om te bloeien met de kalender, meestal een keer per maand of bij elke nieuwe maan. De term ‘goudsbloem’ verwijst naar de Maagd Maria, en de bloemen worden gebruikt om haar te eren tijdens katholieke evenementen. De Egyptenaren beschouwden ze als verjongende eigenschappen. In de hindoe-wereld werden de bloemen gebruikt om beelden van goden in hun tempels te versieren, evenals een kleurstof in voedsel, stoffen en cosmetica , en van bijzonder belang, in de 18e en 19e eeuw werd calendula gebruikt om kaas te kleuren.

Calendula wordt van oudsher als voedsel gebruikt en geeft smaak aan granen, rijst en soepen. De bloembladen kunnen vanwege hun schitterende kleur aan salades worden toegevoegd. Nog maar 70 jaar geleden gebruikten Amerikaanse artsen calendula voor de behandeling van amenorroe, conjunctivitis, koorts, snijwonden, schaafwonden, blauwe plekken en brandwonden, evenals kleine huidinfecties.

Hoe Calendula etherische olie te gebruiken

U kunt Calendula etherische olie gebruiken voor:

  • Zelfgemaakte zeep
  • Zelfgemaakte kaarsen
  • Zelfgemaakte lotion
  • Zelfgemaakte lotionrepen
  • Genezende zalf
  • In recepten voor babyverzorging zoals luiercrème en babypoeder
  • Zelfs in recepten voor natuurlijke haarverf!

Ingrediënten: 100% pure Calendula gestoomdistilleerd

Veel gestelde vragen over Calendula etherische olie

Wat is de INCI van Calendula etherische olie?

De INCI van Calendula olie is INCI: Calendula officinalis

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Inhoud

, , , , , , ,

Documentatie

Van alle producten hebben wij de specificaties en documentatie. Ontbreekt documentatie dan kunnen wij deze per email toesturen.

msds_of_calendula

COA

2 beoordelingen voor Calendula etherische olie

  1. Arda Beckers (geverifieerde eigenaar)

    Hele fijne essentiele olie, ruikt heerlijk en een goed prijs/kwaliteit verhouding. Blijft goed overeind in CP en HP zeep en in melts en lotion bars. Druppel dopje is handig, maar als je grote hoeveelheid nodig hebt om af te wegen op weegschaal kan die er beter even af.

  2. Tessa Bakker (geverifieerde eigenaar)

    Ik wist niet niet wat ik moest verwachten. Hij ruikt prima, redelijk bloemig, niet te weinig niet te veel.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat het me weten als het artikel weer op voorraad is.