Cacao Boter
Cacao Boter – ontgeurd
17.95394.95 incl. BTW Select options

Cacao Boter – ontgeurd

17.95394.95 incl. BTW

Cacao Boter – ontgeurd – Gewicht: 500 gr
17.95 incl. BTW
Cacao Boter – ontgeurd – Gewicht: 1 kg
29.95 incl. BTW
Cacao Boter – ontgeurd – Gewicht: 5 kg
124.95 incl. BTW
Cacao Boter – ontgeurd – Gewicht: 25 kg
394.95 incl. BTW
Wissen
Share:

Cacaoboter is een van de meest stabiele vetten (met een houdbaarheid tot vijf jaar) en bevat tevens natuurlijke anti-oxidanten. Het staat bekend als een barrière die helpt het vocht te behouden in je huid.

Wat is cacaoboter?

Cacaoboter is een hoofdbestanddeel van huidcrèmes en andere gezondheids- en schoonheidsproducten. In tegenstelling tot de cacaoboter in je dessert, zal de cacaoboter in je huidverzorging je niet doen aankomen.

Cacaoboter is een soort vet dat afkomstig is van cacaobonen. Om cacaoboter te maken, worden de bonen uit de grote cacaoplant gehaald. Dan worden ze geroosterd, gestript en geperst om het vet – de cacaoboter – eruit te halen. De resten worden dan verwerkt tot cacaopoeder.

Cacao wordt al zo’n 3000 jaar in de geneeskunde gebruikt. Het was een favoriet ingrediënt van de oude Azteken en Maya’s, die cacao zelfs als betaalmiddel gebruikten. Meer recent hebben onderzoekers ontdekt dat de fytochemische verbindingen in cacao zowel je lichaam als je huid gezond kunnen houden.

Wat zijn de voordelen van cacaoboter?

Cacaoboter bevat veel vetzuren, waardoor het vaak wordt aangeprezen om zijn vermogen om de huid te hydrateren en te voeden en de elasticiteit te verbeteren. Het vet in cacaoboter vormt een beschermende barrière over de huid om vocht vast te houden.

Cacaoboter is ook rijk aan natuurlijke plantaardige verbindingen, fytochemicaliën genaamd. Deze stoffen kunnen de doorbloeding van de huid verbeteren en huidveroudering vertragen door bescherming te bieden tegen schadelijke UV-stralen van de zon.

Een veelgebruikt gebruik van cacaoboter is het gladstrijken van littekens, rimpels en andere vlekken op de huid. Veel vrouwen geloven dat cacaoboter crèmes en lotions kunnen worden gebruikt tijdens en na de zwangerschap om het verschijnen van striae te voorkomen en te minimaliseren. Cacaoboter wordt ook gepromoot om uitslag te genezen van aandoeningen zoals eczeem en dermatitis.

Cacaoboter deodoriseren

Deodoriseren, of ontgeuren, gebeurt door middel van stoomdistillatie bij een hoge temperatuur onder vacuüm. Door dit proces worden de geurstoffen verwijderd. De destillatietemperatuur varieert van 204 tot 275 °C bij een vacuüm van 6 mmHg.

Cacaoboter smelten

Om kristallisatie te voorkomen bij het ​​smelten van de cacaoboter, is het het beste om het heel zachtjes te laten smelten.

INCI: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

Veel gestelde vragen over Cacao Boter

Wat is de INCI van Cacao Boter?

De INCI van Cacao Boter is INCI: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Gewicht

, , , ,

MSDS

sds

spec

tds

all

mfc

ps

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cacao Boter – ontgeurd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.