Castor Olie
Castor Olie
4.45179.95 incl. BTW Select options
Aanbieding!

Castor Olie

4.45179.95 incl. BTW

-22%
Castor Olie – Inhoud: 250 ml
4.45 incl. BTW
Castor Olie – Inhoud: 500 ml
7.15 incl. BTW
Castor Olie – Inhoud: 1 L
13.50 10.50 incl. BTW
Castor Olie – Inhoud: 5 L
49.95 39.95 incl. BTW
Castor Olie – Inhoud: 25 L
179.95 incl. BTW
Wissen
Share:

Castor olie wordt gewonnen uit de Castorboon Plant. Het is een dikke, vloeistof. Het werkt net als glycerine vochtinbrengend voor de huid. Castor olie zorgt voor lekker dik schuim wanneer je het gebruikt voro je Cold Process zeep. Het is een goede olie voor superfatting.

INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Een natuurlijke vochtinbrengende crème

Castor olie is rijk aan ricinolzuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Deze soorten vetten werken als bevochtigers en kunnen worden gebruikt om de huid te hydrateren. Bevochtigingsmiddelen houden vocht vast door waterverlies door de buitenste laag van de huid te voorkomen. Ricinusolie wordt vaak gebruikt in cosmetica om de hydratatie te bevorderen en wordt vaak toegevoegd aan producten zoals lotions, make-up en reinigingsmiddelen.

Je kunt deze rijke olie ook op zichzelf gebruiken als natuurlijk alternatief voor in de winkel gekochte moisturizers en lotions. Veel populaire vochtinbrengende producten in winkels bevatten potentieel schadelijke ingrediënten zoals conserveermiddelen, parfums en kleurstoffen, die de huid kunnen irriteren en de algehele gezondheid kunnen schaden.

Castorolie is dik, dus het wordt vaak gemengd met andere huidvriendelijke oliën zoals amandel-, olijf- en kokosolie om een ​​ultra-hydraterende vochtinbrengende crème te maken. 

Castor olie houdt je haar en hoofdhuid gezond

Veel mensen gebruiken ricinusolie als natuurlijke conditioner voor haar. Vooral droog of beschadigd haar kan baat hebben bij een intense vochtinbrengende crème zoals ricinusolie. Door regelmatig vetten zoals castorolie op het haar aan te brengen, wordt de haarschacht gesmeerd, waardoor de flexibiliteit wordt vergroot en de kans op breuk wordt verkleind.

Castorolie kan gunstig zijn voor diegenen die last hebben van roos, een veel voorkomende hoofdhuidaandoening die wordt gekenmerkt door een droge, schilferige huid op het hoofd. Hoewel er veel verschillende oorzaken van roos zijn, is het in verband gebracht met seborroïsch eczeem, een inflammatoire huidaandoening die rode, schilferige plekken op de hoofdhuid veroorzaakt .

Vanwege het vermogen van ricinusolie om ontstekingen te verminderen, kan het een effectieve behandeling zijn voor roos die wordt veroorzaakt door seborroïsch eczeem. Bovendien zal het aanbrengen van castorolie op de hoofdhuid de droge, geïrriteerde huid hydrateren en schilfering helpen verminderen.

Castor olie helpt tegen acne

Acne is een huidaandoening die kan leiden tot mee-eters, met pus gevulde puistjes en grote, pijnlijke bultjes op het gezicht en lichaam. Het komt het meest voor bij tieners en jonge volwassenen en kan een negatief effect hebben op het zelfrespect. Ricinusolie heeft verschillende eigenschappen die acnesymptomen kunnen helpen verminderen. Ontsteking wordt beschouwd als een factor in de ontwikkeling en ernst van acne, dus het aanbrengen van ricinusolie op de huid kan ontstekingsgerelateerde symptomen helpen verminderen.

Acne wordt ook geassocieerd met een onbalans van bepaalde soorten bacteriën die normaal op de huid worden aangetroffen, waaronder Staphylococcus aureus. Castor olie heeft antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van bacteriële overgroei wanneer het op de huid wordt aangebracht. Uit een reageerbuisstudie bleek dat ricinusolie-extract een aanzienlijke antibacteriële kracht vertoonde en de groei van verschillende bacteriën remde, waaronder Staphylococcus aureus.

Ricinusolie is ook een natuurlijke vochtinbrengende crème, dus het kan helpen de ontstoken en geïrriteerde huid te kalmeren die typisch is voor mensen met acne.

Veel gestelde vragen over Castor Olie

Wat is de INCI van Castor Olie?

De INCI van Castor Olie is INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Inhoud

, , , , , ,

Documentatie

Van alle producten hebben wij de specificaties en documentatie. Ontbreekt documentatie dan kunnen wij deze per email toesturen.

sds

tds

spec

all

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castor Olie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.