Pomace olijfolie
Olijfolie Pomace
8.50194.95 incl. BTW Select options

Olijfolie Pomace

8.50194.95 incl. BTW

Olijfolie is een van de meest populaire zeepingrediënten. Het geeft koude proceszeep een zacht, mild schuim en kan tot 100% van je recept worden gebruikt. Olijfolie kan ook in verschillende producten worden gebruikt, waaronder zeep, scrubs, lotion en meer.

Olijfolie Pomace – Inhoud: 1 L
8.50 incl. BTW
Olijfolie Pomace – Inhoud: 5 L
39.95 incl. BTW
Olijfolie Pomace – Inhoud: 25 L
194.95 incl. BTW
Wissen
Share:

Olijfolie is een van de meest populaire zeepingrediënten. Het geeft koude proceszeep een zacht, mild schuim en kan als volledige basis van je recept worden gebruikt. Olijfolie kan ook in verschillende producten worden gebruikt, waaronder zeep, scrubs, lotion en meer.

Deze olijfolie bestaat uit 100% Italiaanse pomace olijfolie.

Wat is pomace olijfolie?

Olijfolie is er in verschillende kwaliteiten, afhankelijk van hoe en wanneer het uit de olijven wordt gewonnen. Om olijfolie te extraheren, worden de olijven meestal tot een pasta geplet. De olie wordt vervolgens gescheiden van de rest van de pasta en gebotteld.

Extra vierge olijfolie is afkomstig van de allereerste persing van de olijven. Het wordt geproduceerd door mechanische extractie en wordt vaak beschouwd als de meeste gezondheidsvoordelen wanneer het wordt geconsumeerd.

Pomace olijfolie komt van de extractie van olie, het residu van de olijvenpasta en is zeer voedzaam, stabiel en zeer nuttig als ingrediënt voor het maken van zeep.

Wat zit er in pomace olijfolie?

Net als alle andere soorten olijfolie is pomace olijfolie zeer voedzaam en samengesteld uit veel verschillende vetzuren. Oliezuur is het meest prominente vetzuur in olijfolie en vormt ongeveer 60-83% van het totaal. Van oliezuur is aangetoond dat het veel gunstige eigenschappen heeft, waaronder een ontstekingsremmende werking.

Andere vetzuren in pomace olijfolie hebben hydraterende, reinigende, conditionerende en schuimende eigenschappen wanneer ze worden gebruikt om zeep te maken. Vitaminen, antioxidanten en andere voedingsstoffen zijn ook belangrijke verbindingen.

Voordelen voor de huid

Hoewel extra vierge olijfolie doorgaans als het beste wordt beschouwd om te gebruiken als onderdeel van een gezond dieet en om te koken, heeft pomace olijfolie niet dezelfde smaak en wordt het meestal voor andere doeleinden gebruikt.

Het heeft echter dezelfde voordelen als olijfolie van eerste persing voor huidverzorging. Alle olijfoliën zijn zeer voedend voor de huid en kunnen vooral helpen bij het hydrateren van de droge of geïrriteerde huid. Olijfolie bevat een stof genaamd squaleen, die de natuurlijke oliën van onze huid nabootst. Antioxidanten in olijfolie werken om tekenen van veroudering tegen te gaan, en de mildheid van afvallen van olijfolie maakt het een goede keuze voor de gevoelige of rijpe huid. Olijfolie uit pulp bevat ook onverzeepbare stoffen, dit zijn verbindingen die de huid helpen verzachten en hydrateren.

Olijfolie voor het maken van zeep

Olijfolie is al lang een favoriete basisolie bij het maken van zeep. Het heeft hydraterende en huidverzorgende eigenschappen. Het is erg mild, waardoor het goed is voor de gevoelige huid en geur toevoegt. En door olijfolie als basisolie te gebruiken, ontstaat er een lekker hard stuk zeep en helpt het om een ​​goed schuim in het eindproduct te produceren.

Een zeep die 100% olijfolie gebruikt, wordt beschouwd als castillezeep en wordt al eeuwenlang gemaakt. Zelfs als het niet voor 100% wordt gebruikt, wordt olijf vaak in zeeprecepten gemengd met andere oliën omdat het zoveel voordelen voor de huid heeft.

INCI: Olea europaea

Andere oliën voor het maken van zeep

Hoewel castillezeep geweldige eigenschappen heeft en een zeer traditionele zeep is, worden er vaak andere oliën aan pomace olijfolie toegevoegd vanwege hun eigen voordelen voor de huid.

Ricinusolie: Ricinusolie is een dikke vloeibare olie die afkomstig is van de castorbonenplant. Het is een hoofdbestanddeel van natuurlijke huidverzorging en wordt vaak in een klein percentage aan zeep toegevoegd om een ​​beter schuim te creëren.

Cacaoboter: Cacaoboter is een vast vet (bij kamertemperatuur) en wordt gewonnen uit cacaobonen. Het bevat natuurlijke antioxidanten en voegt luxueuze, hydraterende eigenschappen toe aan zeep.

Kokosolie: Kokosolie is een ander nietje in natuurlijke huidverzorging en wordt vaak gebruikt als ingrediënt in zeep. Het wordt als een reiniging beschouwd.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Inhoud

, , ,

Documentatie

Van alle producten hebben wij de specificaties en documentatie. Ontbreekt documentatie dan kunnen wij deze per email toesturen.

Pomace Olive Oil – MSDS SPEC ALLERGEN

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Olijfolie Pomace” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *