Tamanu Olie - koudgeperst
Tamanu Olie – koudgeperst
9.95267.95 incl. BTW Select options

Tamanu Olie – koudgeperst

9.95267.95 incl. BTW

Tamanu Olie - koudgeperst – Inhoud: 100 ml
9.95 incl. BTW
Tamanu Olie - koudgeperst – Inhoud: 250 ml
21.25 incl. BTW
Tamanu Olie - koudgeperst – Inhoud: 500 ml
36.95 incl. BTW
Tamanu Olie - koudgeperst – Inhoud: 1 L
61.95 incl. BTW
Tamanu Olie - koudgeperst – Inhoud: 5000 ml
267.95 incl. BTW
Wissen
Share:

Tamanu olie wordt geperst uit de noten van de tamanu boom, ook wel bekend als de “ati-boom”. De boom is inheems in Zuidoost-Azië en bloeit twee keer per jaar. De tamanu boom produceert zoet smakende vruchten die een grote noot bevatten. Als de pit ongeveer een maand in de zon gedroogd is, wordt hij kleverig met een dikke, donkere olie. De olie die uit de pit wordt geperst is tamanu-olie. De voorraad tamanu-olie is zeer klein; er is ongeveer 100 kilo tamanuvruchten nodig om ruwweg 5 kilo tamanu-olie te maken.

Tamanu-olie heeft een donkergroene, lichtbruine kleur en een kenmerkend nootachtig en aards aroma. Er wordt algemeen aangenomen dat het goed is voor de huid bij littekens, striae, zweren en meer. Het heeft ook anti-schimmel eigenschappen. Tamanu olie voelt geweldig aan op de huid; het trekt gemakkelijk in en voelt niet vettig aan. Dat maakt het een geweldige keuze voor balsems, body butters, lotions en meer. Tamanu-olie is rijk aan linolzuur, oliezuur, kalofylzuur en lipiden. Tamanu olie kan op natuurlijke wijze afscheiden bij koude temperaturen. Als u kleine spikkeltjes in uw olie ziet, doe het dan in de magnetron en verwarm het met korte stoten totdat de spikkeltjes zijn opgenomen.

Tamanu olie in koud proces zeep

In koudgeperste zeep raden wij aan 5% of minder te gebruiken. Vanwege de rijke donkere kleur kan het een effect hebben op de kleur van uw eindproduct, afhankelijk van hoeveel u gebruikt. Op de foto’s hieronder bevat het recept 5% tamanu olie. Let op de heldere gele kleur die de olie maakt! De gele kleur kan worden tegengegaan door titaniumdioxide te gebruiken, maar misschien wil je koele tinten vermijden als je tamanu-olie in cold process zeep gebruikt.

Tamanu olie in lotion

Vanwege de geweldige huidvoordelen is tamanu-olie een populaire keuze voor leave on producten zoals balsems en lotions.

Veel gestelde vragen over Tamanu Olie – koudgeperst

Wat is de INCI van Tamanu Olie – koudgeperst?

De INCI van Tamanu Olie – koudgeperst is NCI: Calophyllum Tacamahaca Seed Oil

 

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Inhoud

, , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tamanu Olie – koudgeperst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *