Etherische olie van eikenmos

Essentiële olie van eikenmos is een populair ingrediënt in zeep, lotion en cosmetische producten vanwege zijn unieke en kenmerkende geur. Deze olie wordt gewonnen uit het eikenmosmos, dat groeit op eikenbomen in gematigde bossen over de hele wereld. Hier zijn vijf voordelen van het gebruik van eikenmos essentiële olie in je schoonheidsroutine.

Natuurlijke geur

Essentiële olie van eikenmos heeft een complexe, aardse geur die vaak beschreven wordt als houtachtig, mosachtig en licht zoet. Het is een populair ingrediënt in parfums en colognes, maar kan ook gebruikt worden om een natuurlijke en subtiele geur toe te voegen aan zeep, lotion en andere cosmetische producten.

Antimicrobiële eigenschappen

Essentiële olie van eikenmos heeft antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen de huid te beschermen tegen schadelijke bacteriën en andere micro-organismen. Dit maakt het een waardevol ingrediënt in zeep en andere reinigingsproducten.

Kalmerende effecten

Essentiële olie van eikenmos heeft een verzachtende werking op de huid, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een gevoelige of geïrriteerde huid. Het kan helpen ontstekingen te kalmeren en roodheid te verminderen en kan bijzonder heilzaam zijn voor mensen met eczeem of psoriasis.

Adstringerende eigenschappen

Essentiële olie van eikenmos heeft adstringerende eigenschappen die kunnen helpen de huid strakker en strakker te maken. Daardoor is het een populair ingrediënt in producten die bedoeld zijn om het verschijnen van poriën te verminderen en de algehele textuur en uitstraling van de huid te verbeteren.

Verzachtende effecten

Essentiële olie van eikenmos heeft verzachtende effecten die kunnen helpen de huid te hydrateren en te verzachten. Het kan bijzonder heilzaam zijn voor mensen met een droge of rijpere huid, omdat het de elasticiteit van de huid kan helpen verbeteren en fijne lijntjes en rimpels kan helpen verminderen.

Etherische olie van eikenmos

Essentiële olie van eikenmos is een veelzijdig ingrediënt dat een scala aan voordelen voor de huid kan bieden. Of je nu een natuurlijke geur aan je schoonheidsroutine wilt toevoegen of wilt profiteren van de antimicrobiële, verzachtende, samentrekkende of verzachtende eigenschappen, de essentiële olie van eikenmos is het overwegen waard.

Groothandel in eikenmos etherische olie

Groothandel in eikenmos essentiële olie kan een slimme keuze zijn voor wie deze aromatische olie wil gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals in aromatherapie, parfumerie en cosmetica. Essentiële olie van eikenmos is afkomstig van een soort korstmos dat op eikenbomen groeit en heeft een unieke aardse, mosachtige geur die zeer gewaardeerd wordt in de parfumindustrie. Of je nu een bedrijfseigenaar bent of gewoon een fervent gebruiker van Eikenmos etherische olie, groothandel kopen kan veel voordelen opleveren en je laten genieten van deze etherische olie in verschillende toepassingen.

EigendomWaarde
Wat is het?Een essentiële olie afkomstig van eikenmosmossen
Gebruik in zeep0.5% – 5%
Gebruik in huidverzorgingsproducten0.1% – 1%
Gebruik in haarverzorgingsproducten0.1% – 1%
Beroemde productenChanel No. 19, Dior Eau Sauvage, Yves Saint Laurent Rive Gauche.
Voordelen in formuleringenNatuurlijke geur, antimicrobieel, samentrekkend, verzachtend, verzachtend
Hoeveelheid vrije radicalenLaag
Hoeveelheid antioxidantenLaag
Hoeveelheid ontstekingsremmersMatig
Hoeveelheid vetzurenLaag
INCIEvernia prunastri extract
Verzepingswaarde in NaOH80 – 90
Verzepingswaarde in KOH110 – 120
CAS94944-94-2 / 84-66-2
EINCS-nummer201-550-6
GS-code van het douanetarief3301 22 10 00
OogstmethodeGeoogst van eikenbomen in gematigde bossen
ProductiemethodeStoomdestillatie
ProductieprocesHet eikenmosmosmos wordt geweekt in water en dan gedestilleerd om de olie te extraheren.
KleurDonkergroen
ViscositeitDik
OorsprongGematigde bossen wereldwijd
GeurAards, mosachtig, licht zoet
AbsorptiesnelheidLangzaam
Smeltpunt bij benadering50°C
Vergelijkbare oliënPatchouli, vetiver, cederhout
Opslag en houdbaarheidBewaar op een koele, donkere plaats. De houdbaarheid is 2-3 jaar.

    Interesse in dit product?    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *