Hoe begin je een bedrijf in zelfgemaakte zeep

Je bent een knutselaar in hart en nieren. Smelt- en gietzeepproducten zijn een uitstekende optie als je een zeepbedrijf wilt beginnen of zeepproducten wilt toevoegen aan je bestaande kaarsenlijn. Het smelt- en gietproces van zeep is gemakkelijk te leren met een relatief lage initiële investering. Als je al kaarsen verkoopt, is het een eenvoudige manier om je productlijn uit te breiden, meer klanten te bereiken en de verkoop te verhogen. Zo niet, dan is Smelt- en gietzeep een eenvoudige en leuke hobby om geld mee te verdienen.

Stap 1: Maak jezelf vertrouwd met zeep maken

Neem de tijd om het smelt- en gietproces van zeep echt te leren. We raden aan te beginnen met smelt- en gietzeep, omdat het proces vrij eenvoudig is, maar je moet je van begin tot eind zeer op je gemak voelen met het proces. Hoe comfortabeler je bent, hoe gemakkelijker het zal zijn om je werkstroom te stroomlijnen voor efficiëntie.

Wat je nodig hebt:

‘Het artikel ‘The Melt and Pour Soap Making’ helpt je op weg:

Inspiratie vinden

Als je het eenmaal onder de knie hebt, is het tijd om inspiratie op te doen. Je kunt een kijkje nemen op onze receptenpagina voor inspiratie en benodigdheden of een Melt and Pour KIT bestellen om te experimenteren of zeep maken iets voor jou is.

Laat je inspiratie hier niet ophouden! Kijk op Pinterest, Instagram en sluit je aan bij Facebook om te zien wat anderen maken. Laat hun projecten een katalysator zijn voor jouw creativiteit.

Het is het beste om verder te kijken dan alleen de esthetiek van de zeep en een beetje onderzoek te doen. Maak aantekeningen en inspiratieborden over verpakkingen die je aanspreken, hoe andere bedrijven hun zeep presenteren, de geuren die ze gebruiken, enz.

Stap 2: Ontwikkel een productlijn

Nu je grip hebt op smelt- en gietzeep maken en je onderzoek hebt gedaan, is het tijd om je eigen productlijn te ontwikkelen. Verzamel je aantekeningen en inspiratieborden en begin met creëren. Houd in gedachten wie je doelgroep is als je gaat; je wilt er zeker van zijn dat je een zeepproduct maakt dat ze graag zullen kopen.

Benodigdheden en monsters bestellen

Begin met testen en maak van je ideeën echte producten. Het is een goed moment om verschillende zeepbasissen, geuroliën en siliconenmallen te testen en eventuele problemen uit te werken. Wees niet bang om verschillende variaties van je ideeën te proberen om te zien wat je het beste bevalt. Maak aantekeningen zodat je kunt verwijzen naar aanpassingen die je maakt en naar wat wel en niet werkte.

Pro tip: Houd rekening met hygiëne
Zorg er bij het ontwikkelen voor dat je het eigenlijke proces van zeep maken in gedachten houdt. Er zijn sanitaire praktijken die je moet volgen, de zogenaamde goede productiepraktijken (GMP). Het is een goed idee om je te verdiepen in deze praktijken, zodat je ze vanaf het begin in je proces kunt verwerken. De FDA zet hier GMP uiteen: Good Manufacturing Practices (GMP) Guidelines/Inspections Checklist for Cosmetics.

Stap 3: Ontwerp je verpakking

Als je een eindproduct hebt, wil je de juiste verpakking voor je bedrijf kiezen. Houd je verpakking eenvoudig. Het moet de esthetiek weerspiegelen die je voor je merk hebt gecreëerd om een samenhangende uitstraling te behouden. Smelt- en gietzeep moet wel verpakt worden om vocht buiten te houden; gebruik plasticfolie, krimpfolie of cellofaanzakjes. De verpakking beschermt ook je zeepproduct, dus bedenk hoe en waar je je zepen gaat verkopen. Voor zepen die worden verzonden kan een meer beschermende verpakking nodig zijn.

Labels

De etiketteringseisen zijn vrij streng voor bad- en lichaamsproducten. Je moet zaken als productingrediënten, productgewicht en bedrijfsinformatie opnemen. Bezoek de pagina van de FDA over voorschriften voor cosmetica om je te informeren over deze eisen bij het ontwerpen van je etiketten. Opmerking: smelt- en gietzeep wordt beschouwd als een “ cosmetisch “.

Stap 4: Beslissen hoe en waar te verkopen

Er zijn verschillende wegen om je smelt- en gietzeepproducten te verkopen. Als je van persoon tot persoon wilt verkopen, overweeg dan plaatsen als plaatselijke winkels of handwerkshows. Dit hoeven niet je exclusieve verkoopwegen te zijn; het is geen slecht idee om te diversifiëren waar je verkoopt.

Nu steeds meer mensen overgaan tot online winkelen, is het opzetten van een webwinkel of het vermelden van je producten op websites zeer aan te bevelen. .

Als je al een cosmeticabedrijf hebt, integreer je zeepproducten dan in je normale verkoopkanalen. Als je nieuw bent, denk dan goed na over hoe en waar je wilt verkopen.

Stap 5: Verkoop je zeep

Het is tijd om je bedrijf te openen en je zeep te gaan verkopen! Breng je naam naar buiten door vrienden en familie te vertellen over je nieuwe zeepzaak en promoot via de sociale media. Eén verkoop kan tot vele leiden.

Wees niet bang om goede vrienden en familie om feedback te vragen, zodat je je kunt blijven verbeteren. Vergeet niet dat het runnen van een bedrijf een leerproces kan zijn; wat voor het ene bedrijf werkt, werkt misschien niet voor het jouwe. Het is goed om aanpassingen te doen als iets niet werkt. Blijf positief en gelukkig verkopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *