Pequizaadolie

Pequi-zaadolie is een unieke en sterk hydraterende olie, afkomstig van de Pequi-vrucht die in het Amazone regenwoud wordt gevonden. Het wordt al generaties lang door de inheemse bevolking van Brazilië gebruikt als natuurlijk middel voor huid- en haarverzorging. Tegenwoordig wint het aan populariteit als hoofdingrediënt in hoogwaardige zepen, lotions en cosmetica.

De voordelen van Pequizaadolie voor de huid

Pequizaadolie is rijk aan antioxidanten, vitaminen en essentiële vetzuren, waardoor het een voedend en verjongend ingrediënt voor de huid is. Het staat erom bekend de elasticiteit van de huid te helpen verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Bovendien helpen de sterk hydraterende eigenschappen om de huid te hydrateren en te beschermen tegen schade door het milieu.

De voordelen van Pequizaadolie voor het haar

Pequizaadolie is ook heilzaam voor de haarverzorging en helpt om vocht, glans en kracht te herstellen in beschadigd of broos haar. Het is een natuurlijke haarverzachter en ontwarmer, waardoor het makkelijker doorkambaar en stijl te maken is. Bovendien helpt het hoge gehalte aan vitaminen en antioxidanten het haar te beschermen tegen schade door styling en omgevingsfactoren.

Het gebruik van Pequizaadolie in zeep, lotions en cosmetica

Pequizaadolie is een veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in allerlei huid- en haarverzorgingsproducten, waaronder zeep, lotions en cosmetica. Bij gebruik in zeep helpt het om een zachte en voedende reiniging te geven die de huid zacht en gehydrateerd laat aanvoelen. In lotions helpt het de huid te verzachten en te hydrateren, waardoor droogheid en rimpels minder zichtbaar worden. In cosmetica kan het worden gebruikt als basis of als actief ingrediënt om het algemene uiterlijk en de gezondheid van de huid en het haar te helpen verbeteren.

Pequizaadolie

Pequizaadolie is een natuurlijk en zeer effectief ingrediënt dat een groot aantal voordelen biedt voor huid- en haarverzorging. De unieke combinatie van antioxidanten, vitaminen en essentiële vetzuren maken het een waardevolle toevoeging aan zepen, lotions en cosmetica. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve manier om het uiterlijk en de gezondheid van je huid en haar te verbeteren, overweeg dan om pequizaadolie op te nemen in je huid- en haarverzorgingsroutine.

Groothandel in Pequizaadolie

Pequizaadolie is een populair ingrediënt in de cosmetische industrie, bekend om zijn unieke eigenschappen en voordelen in diverse persoonlijke verzorgingsproducten. Deze olie is afkomstig van de Pequi vrucht, die groeit in het Braziliaanse Cerrado gebied. In dit hoofdstuk wordt informatie gegeven over de eigenschappen en gebruikspercentages van Pequizaadolie in verschillende producten voor persoonlijke verzorging.

EigendomWaarde
Wat is het?Pequizaadolie
Gebruik in zeep2-5%
Gebruik in huidverzorgingsproducten1-3%
Gebruik in haarverzorgingsproducten1-3%
Bekende producten waarin het wordt gebruiktShampoo, conditioner, vochtinbrengende middelen en zepen
Voordelen in formuleringenHydrateert en voedt de huid, het haar en de hoofdhuid, heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.
Hoeveelheid vrije radicalenLaag
Hoeveelheid antioxidantenHoog
Hoeveelheid ontstekingsremmersHoog
Hoeveelheid vetzurenRijk aan oliezuur, palmitinezuur en linolzuur
INCICaryodendron Orinocense Zaadolie
Verzepingswaarde in NaOH180-185
Verzepingswaarde in KOH245-255
CASN.V.T.
EINCS-nummerN.V.T.
GS-code van het douanetarief151590
Hoe wordt de plant of noot geoogst?Koudgeperst uit het zaad van de Pequi vrucht
ProductiemethodeKoudgeperst
ProductieprocesDe zaden worden verzameld en koud geperst om de olie te extraheren.
KleurGeel tot lichtbruin
ViscositeitMedium
OorsprongBraziliaans Cerrado gebied
GeurMild nootachtig aroma
AbsorptiesnelheidSnel
Smeltpunt bij benadering25°C
Vergelijkbare oliënMaracuja-, argan- en passievruchtolie
Opslag en houdbaarheidBewaren op een koele, donkere plaats, en is bij goede bewaring 1-2 jaar houdbaar.

    Interesse in dit product?    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *