Plai etherische olie

Plai essentiële olie is een minder bekende essentiële olie afkomstig van de wortelstokken van de plai plant, afkomstig uit Zuidoost-Azië. Ondanks zijn relatief obscure status biedt plai olie een reeks voordelen die het een uitstekend ingrediënt maken in zeep, lotion en cosmetische formules.

Anti-ontstekingseigenschappen

Plai essentiële olie staat bekend om zijn krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat een verbinding genaamd alfa-pineen, waarvan is aangetoond dat het ontstekingen in het lichaam vermindert. Bij gebruik in huidverzorgingsproducten kan plai-olie geïrriteerde of ontstoken huid helpen verzachten, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor mensen met een gevoelige of acnegevoelige huid.

Huidhelende eigenschappen

Plai essentiële olie heeft ook huidhelende eigenschappen, waardoor het een uitstekende toevoeging is aan zepen en lotions. Het bevat verbindingen als terpinen-4-ol, waarvan is aangetoond dat ze de regeneratie van huidcellen bevorderen en het genezingsproces versnellen. Plai olie kan bijzonder nuttig zijn bij de behandeling van huidaandoeningen als eczeem en psoriasis.

Antimicrobiële eigenschappen

Plai essentiële olie is een krachtig antimicrobieel middel, waardoor het een effectief ingrediënt is in zeep en cosmetica. Het bevat verbindingen als 1,8-cineol, waarvan is aangetoond dat ze een breed spectrum antimicrobiële activiteit hebben tegen een reeks bacteriën en schimmels. Bij gebruik in zeep of lotion kan plai-olie helpen schadelijke microben op de huid te doden, waardoor de kans op infecties afneemt.

Aroma

Plai essentiële olie heeft een uniek aroma dat zowel kruidig als aards is. Dit aroma maakt het een populaire keuze voor gebruik in parfums, kaarsen en andere geurende producten. In zeep en lotion kan plai olie een warme, troostende geur toevoegen die kan helpen de zintuigen te kalmeren en ontspanning te bevorderen.

Veelzijdigheid

Tenslotte is plai essentiële olie een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in allerlei schoonheidsproducten. Het mengt goed met andere essentiële oliën, waardoor formuleerders aangepaste geuren voor hun producten kunnen creëren. Het kan ook in verschillende concentraties worden gebruikt, waardoor het geschikt is voor gebruik in alles van gezichtsserums tot bodywash.

Plai etherische olie

Plai essentiële olie is een veelzijdig en waardevol ingrediënt in zeep, lotion en cosmetische formules. Zijn ontstekingsremmende, huidhelende, antimicrobiële en aromatische eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor een groot aantal producten. Als je een nieuw en uniek ingrediënt aan je schoonheidsformules wilt toevoegen, is plai-olie zeker het overwegen waard.

Groothandel Plai etherische olie kopen

Plai essentiële olie in bulk kopen kan een kosteneffectieve optie zijn voor bedrijven die dit ingrediënt regelmatig in hun producten gebruiken. Groothandel kopen kan zorgen voor een constante aanvoer van hoogwaardige plai-olie, wat cruciaal kan zijn voor het handhaven van een constante productkwaliteit.

Plai etherische olie
Wat is het?Etherische olie afkomstig van de wortelstokken van de plai plant
Gebruik in zeep0.5 – 1%
Gebruik in huidverzorging0.5 – 1%
Gebruik in haarverzorging0.5 – 1%
Beroemde productenNiet vermeld
Voordelen in formuleringenOntstekingsremmende, huidhelende, antimicrobiële en aromatische eigenschappen
Hoeveelheid vrije radicalenLaag
Hoeveelheid antioxidantenHoog
Hoeveelheid ontstekingsremmersAlfa-pineen en terpinen-4-ol
Hoeveelheid vetzurenLaag
INCIZingiber Cassumunar Wortel
Verzepingswaarde in NaOH183-187
Verzepingswaarde in KOH
CAS84696-15-1 / 8007-08-7
EINCS-nummer283-634-2
GS-code van het douanetarief3301.29.00
OogstmethodeMet de hand geoogst
ProductiemethodeStoomdestillatie
KleurLichtgeel
ViscositeitDun
OorsprongZuidoost-Azië
GeurKruidig en aards
AbsorptiesnelheidMedium
Smeltpunt bij benaderingN.V.T.
Vergelijkbare oliënGembergras, citroengras, palmarosa
Opslag en houdbaarheidKoel en droog bewaren; 2-3 jaar houdbaar.

    Interesse in dit product?    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *